Umirovljenik Drago (80): “Idemo po kućama koje nas hoće primiti pa molimo krunicu“

Barbara Jurišić
18. rujna 2022.
Priče
A- A+

Drago (80) proveo je većinu radnog vijeka kao prosvjetni radnik, a već je prvi dan uspio zaraditi nadimak Abel. Trenutno živi mirno i pobožno te se osjeća ispunjenim. Većinu svoje imovine je podijelio obitelji, a sada živi „kao podstanar“ kod svoje kćeri.

Drago (80) u Osijeku
(Barbara Jurišić/Mirovina.hr)

Umirovljenik Drago (80) je, u Donjem Miholjcu, predavao matematiku. U mirovini se više posvetio vjeri i svojoj obitelji.

O tome kako je Drago postao Abel

Umirovljeni prosvjetni radnik i učitelj plivanja Vladimir (70): „Mahao je rukama, utapa se“

„Radio sam svašta, ali sam, uglavnom, radio u prosvjeti. Bilo je svačeg. Prvi put kad sam u Donji Miholjac došao predavati, na prvom satu sam rekao da postoje pravila u matematici. Tu su skupovi brojeva, prirodnih brojeva, neka svojstva. Ja sam rekao da je to Abel grupa. Tad su me prozvali Abel.“ -rekao je umirovljenik Drago kroz smijeh.

Sada se ne bavi s puno stvari i živi mirnim životom. Gleda televiziju, čita, moli se. Pročitao je razna djela. Nedavno je čitao „12 pravila za život“ koja je napisao Jordan B. Peterson te su mu ona prirasla srcu. Sada čita Bibliju od samog početka te se puno moli i odlazi na svete mise. Brže mu prolazi vrijeme.

Živi kod kćeri „kao podstanar“, a imovinu je podijelio

„Od svoje mirovine živim odlično. Ostane i za štednju, a to je velika rijetkost. Društveni život mi je nikakav. Imam dva prijatelja kod kojih odem i tako. Inače ne hodam po skupovima, nije mi to nešto. Jedino sam u jednoj katoličkoj organizaciji „Marijina legija“. Tamo se ponekad sastajemo i molimo, idemo po kućama koje nas hoće primiti pa molimo krunicu i tako. Vjera me ispunjava.“ – rekao je gospodin Drago.

Živi sa svojom kćeri, kod nje je podstanar, kaže kroz šalu. Imao je veliki četverosobni stan koji je zamijenio za manji dvosobni koji je prodao. Mlađoj kćerki je dao sve novce od prodaje stana i kupovanja drugog. U drugom stanu je bio dvije godine, ali, kad se njegova unuka udala i kada je ona rodila, ustupio ga je njoj. Sve je podijelio što je imao i otišao kod kćeri. S unukom se ne druži često, ali je zato tu praunuka s kojom provodi vrijeme.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap