Teške bolesti baka Štefica (73) pobijedila je uz vjeru, unuku, muža i psa Lotu

Jasmina Grgurić Zanze
9. prosinca 2018.
Priče
A- A+

“Pjevam u crkvenom zboru i zahvaljujem Bogu što me ostavio. Nisam se bavila samo s bolestima, nego i s unukom i psima. Pjevam u crkvenom zboru i zahvaljujem Bogu što me ostavio…”

Baka Štefica i njezina Lota Foto: Mirovina.hr

Baka Štefica umirovljena je već gotovo četvrt stoljeća. Njezin umirovljenički period života obilježile su teške bolesti koje su se nizale jedna za drugom. Prošla je kemoterapije i zračenja, ali nije u depresiji. Pjeva u crkvenom zboru, svaki dan ide u šetnju sa svojim psom Lotom, a veliku ljubav i podršku našla je i uz supruga i unučicu…

“U mirovini sam od 1994. godine, tada vam je bilo 35 godina staža i 50 godina, ali su mi dokupili pet godina ako da imam punu mirovinu. Tada su se zbrajali najbolji mjeseci u stažu pa nije loše. Popriličan je to umirovljenički staž. Imam i bolesti uz to, ali nema veze, ne dam se. Svašta sam već operirala i preživjela, jajnike, maternicu, dojku… Prošla sam više puta zračenja i kemoterapije… Vjerujem  da me onaj gore drži na životu” – priča nam otvoreno 73- godišnja umirovljenica Štefica.

U depresiji, dodaje, nije, jer u svemu tomu puno znači pozitivan stav.

“Pjevam u crkvenom zboru i zahvaljujem Bogu što me ostavio. Nisam se bavila samo s bolestima, nego i s unukom i psima. Već sam ih ne znam koliko promijenila, jednostavno ih volim, svi u obitelji tako mislimo. Nedostaje i šetnja, a nije isto kada izađete sami i s njim. Suprug i ja smo skupa, Lota nas uveseljava, i on se naučio, iako mu u početku to baš nije bilo „haj“. Ona ga voli, ljubi…” – dodala je optimistična baka Štefica. 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap