Ruža Milić (73) postala najstarija žena koja je istrčala utrku Bilogora Trail

Jasmina Grgurić Zanze
2. srpnja 2021.
Priče
A- A+

Ruža Milić (73) postala je najstarija žena koja je istrčala utrku Bilogora Trail. Bjelovarska profesorica glazbe u mirovini hrabro se priključila prvom izdanju utrke po obroncima i uspjela!

Ruža Milić (lijevo) i Ivanka Buban. Foto: Stipe Boščić

Ruža Milić, cijenjena bjelovarska profesorica glazbe u mirovini, postala je najstarija žena koja je istrčala ”Bilogora Trail”, prvo izdanje trke po obroncima pitome Bilogore koja je uspješno završena proteklog vikenda, piše Ivan Karačony za Bjelovar.live.

Sa 73 godine hrabro je trčala s daleko mlađim trkačima i na kraju bez ikakvih problema istrčala stazu dugu čak 17 kilometara.

Stigla među posljednjima, ali sretna i zadovoljna

Vitalni 83-godišnji maratonac: "Ne pijem, ne pušim, vodim zdrav život"

“Da nekoliko dana ranije nisam susrela Nikolu Kovačeka, organizatora utrke, ne bih ni znala da se ona održava. Zainteresirala me cijela priča i jednostavno sam se odlučila pojaviti na startu. Utrka od pet kilometara mi se nekako činila prekratkom, jer inače toliko hodam i trčim na bjelovarskom Boriku. Zato sam se odlučila sudjelovati na srednjoj utrci od 15 kilometara koja se zbog tehničkih razloga povećala na 17 kilometara. Jest da sam stigla među posljednjim trkačima, ali sam sretna i zadovoljna što sam sudjelovala” – kazala je simpatična gospođa Milić.

U cilj je ušla kao 88. od ukupno 93 natjecatelja. Svoju dobru formu, kaže, može zahvaliti konstantnom kretanju i vježbi. Voli ples, hodanje i trčanje, kretanje općenito, a posebno obožava planinarenje. Naime, gospođa Milić je dugogodišnja članica Hrvatskog planinarskog društva ”Bilogora” koje uskoro slavi 100. godina osnutka (1924.) pa se, kazala je, u trku uključila i kako bi obranila boje i promovirala svoje planinarsko društvo.

Uz ugodno društvo prijateljice ni vrućina nije smetala

Utrka joj je prošla, kaže, vrlo brzo jer je imala ugodno društvo svoje prijateljice koja ju je bodrila cijelim putem.

–Puno mi je pomogla Ivanka Buban iz Čazme, moja draga prijateljica koja inače godinama uspješno sudjeluje na raznim utrkama. Čim me vidjela na startu, kazala je da ćemo zajedno trčati i tako je i bilo. Bilo mi je lakše trčati u društvu. Lijepo smo pričale tijekom utrke te sretne i zadovoljne ušle u cilj – istaknula je umirovljenica Ruža.

Smetala joj nije ni vrućina.

“U formi sam i nisam se bojala. Nema nikakvih fizičkih poteškoća i bit ću aktivna dok god to budem mogla. Ako mogu ja s ovim godinama, onda mogu i oni dvostruko mlađi od mene. Naravno, ako su zdravi. Treba se kretati jer to osnažuje i pomlađuje čovjeka” – zaključuje gospođa Milić.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap