Đuro (95): “Evo, sada raja mora bježati od rata, treba to nahranit”

Barbara Jurišić
3. travnja 2022.
Priče
A- A+

Umirovljenik Đuro (95) radio je na raznim mjestima, a za sebe govori da je bio seljak. Smatra kako umirovljenici neće dobiti puno, jer mnogi sada bježe od rata. Kaže i da država treba dati i njima novce.

Đuro (95) u Belišću (Barbara Jurišić/Mirovina.hr)

Umirovljenik Đuro (95) cijeli je život radio. Čak i dok nije bio na poslu, išao je orati drugim ljudima kako bi im pomogao jer prije strojevi nisu bili toliko pristupačni. Sada u mirovini živi u domu i dane provodi tako što šeće i odmara. Radio je i kao vatrogasac, ali je zaključio, kako je sad stariji, da bi im samo smetao.

“Prije mirovine bio sam seljak. Radio sam u Belišću, radio u Miholjcu, radio u Papuku. Radio sam i u Bosni u rudniku Varešu. Pored posla sam išao orati kad me netko zvao jer onda nije bilo ovako da to svatko može. U mirovini mi je dobro i ovdje sam u domu. Ne rješavam križaljke, dnevno se ovako malo prošećem koliko mogu i onda odmaram“ – priča umirovljenik Đuro.

Umirovljenici, kaže, neće dobiti puno od države.

Umirovljenik Ante otkazao turiste za cijelu sezonu i u kuću primio 11 Ukrajinaca!

“Evo, sada raja mora bježati od rata, treba to nahranit’. Država treba dati radniku, umirovljenicima i još i njima. Teško će to biti, teško. Onaj rat što je bio kod nas, to sam izbjegao. Kad je ono počelo protiv Tita malo huškat, oni u zatvor, a ja položio ispit za vatrogasca. Nitko me nije znao, niti sam ja znao njih i tako sam ja otišao u vatrogasce. E, sad sam stariji, sada bi im smetao ”- zaključio je gospodin Đuro.

Đuro (95): “Evo, sada raja mora bježati od rata, treba to nahranit”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap