Bračni par Ankica i Ante (68) prodaju na tržnici: ‘Tajna dugog braka je da nešto treba i pretrpjeti’

Ana Kanazir
27. kolovoza 2023.
Priče
A- A+

Na jednoj zagrebačkoj tržnici sreli smo prodavače, bračni par Ankicu i Antu koji su nam ispričali o svojem životu u mirovini, o poslu na tržnici, a otkrili su nam i svoju ljubavnu priču, kao i tajnu braka koji traje već 43 godine.

Prodavači Ankica i Ante na tržnici

Ankica i Ante na tržnici | Foto: Mirovina.hr

Ankica i Ante prodaju na tržnici voće i povrće, a privukli su nas svojim zaraznim osmjesima. Kasnije smo saznali da su i u braku pa smo ih pitali o tajni njihove ljubavi.

prodavačica Dragica na tržnici
Prodavačica na tržnici Dragica (69) : 'U penziji jesam, ali u mirovini nisam i radit ću dokle god ću moći'

‘Treba biti zadovoljan u životu i sve je u redu’

Pitali smo Antu je li zadovoljan životom u mirovinu na što nam je rekao kako je zadovoljan, ali i kako na tržnici radi već 20 godina.

– Zadovoljan sam. Treba biti zadovoljan u životu i sve je onda u redu. Na tržnici već radim 20 godina, prije toga sam imao trgovinu mješovite robu pa sam ostao u istom poslu. S ljudima zna biti teško raditi, ali što ću, već sam se naviknuo na to, ispričao nam je Ante i dodao da je zadovoljan iznosom svoje mirovine, s obzirom na godine rada.

Otkrio nam je kako uz posao nema nekih hobija jer se svaki dan on i supruga ustaju u 4 sata ujutro, a na spavanje odlaze u 21 sat. Ipak, stigne pogledaju vijesti da uvijek budu u toku, a uz to, čuvaju i unuke.

– Unuci su svaki dan kod nas. Na moru ih ne čuvamo, samo doma, rekao je Ante, a supruga je dodala da su im unuci najbolji na svijetu.

Poruka za umirovljenike

Na vijestima se moglo čuti i o svim događanjima vezanima uz umirovljenike, pa tako i o najavljenim prosvjedima. Pitali smo ga što kaže o toj temi, a odgovorio nam je kako misli da će umirovljenici dobiti što žele i bez prosvjeda.

Jednako tako je rekao da on ne prosvjeduje, nego samo radi, a to je u pozadini potvrdila i njegova supruga Ankica. Za umirovljenike ima jednostavnu poruku:

– Umirovljenicima bih preporučio da se snalazi kako tko zna, rekao nam je Ante.

Bračni par Augustina i Stanko na tržnici
Ljubavna priča Augustine (85) i Stanka (90): 'Tajna duge ljubavi je strpljenje, razumijevanje i dogovor'

Tajna braka dugog 43 godine

Ovaj bračni par nam je otkrio da njihov brak traje već 43 godine, a Ante se nasmijao i rekao da je dobro izabrao svoju životnu suputnicu.

– Tajna dugog braka je da na jedno uho uđe, na drugo izađe, rekao je kroz smijeh i dodao da se ne može se za svašta reći ‘odoh ja’, već nešto treba i pretrpjeti.

Isto smo pitali i njegovu suprugu koja nam je ispričala i kako su se upoznali.

– Dogovaramo se, slažemo se. Ništa posebno. Suprug me sluša i baš je dobar. Upoznali smo se u srednjoj školi i na završetku škole smo se i vjenčali. Ja sam malo življa, a on je malo mirnija i našli smo se. Sada imamo i unučiće i sve je dobro, rekla nam je Ankica.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap