Baka Agata proslavila 90. rođendan uz veliko društvo: Osim obitelji, došli su susjedi i prijatelji

Ana Kanazir
26. svibnja 2023.
Priče
A- A+

Agata Stolnik je rođena davne 1933. godine. Ima 14 unuka i 23 praunuka. Kaže kako najviše voli šetnje šumom, a svoj je 90. rođendan odlučila proslaviti u društvu obitelji, susjeda i prijatelja. Čak je i zaplesala, a otkrila je i svoju životnu priču.

Baka agata u velikomn društvu na proslavi rođendana

Baka Agata na proslavi rođendana | Foto: Varaždinske vijesti

novčanice eura u različitim apoenima
Kakva fešta: Slovenac se za svoj 80. rođendan doslovno razbacivao novcem; podijelio je astronomsku cifru

Baka Agata živi u Donjoj Voći, u Varaždinskoj županiji i mnogima je omiljena baka u selu. Rado ju posjećuju mladi i stari jer je uvijek dobro raspoložena, a priče ne nedostaje. Kako bi proslavila 90. rođendan pozvala je brojne susjede, prijatelje i obitelj.

Agata je rođena 1933. godine, a u mjestu gdje i sada živi je upoznala svojeg supruga s kojim ima šestero djece. Kaže kako su živjeli skromno i zadovoljno. Suprug je radio u rudniku, a ona je brinula o djeci i kući. Cijeli je život radila u polju i vinogradu i vodila je obiteljsko gospodarstvo. Uz to je odgojila djecu, ali i unuke i praunuke, koji praznike najviše vole provoditi upravo kod bake.

Ipak, ova 90-godišnjakinja nije imala lagodan život. Bez supruga je ostala prije 40 godina, a ostala je i bez sina, unuka i dva zeta, piše Martin Novosel za Varaždinske vijesti.

Kaže kako joj je najdraža aktivnost šetnja po šumi i branje gljiva, a nikada joj nije dosadno jer je rado posjećuju mladi i stari, a ni pokoji gemišt joj nije na odmet. Upravo je u društvu i proslavila svoj 90. rođendan pri čemu je ona otvorila prvi ples. Za razliku od ove tradicionalne proslave, jedan je Slovenac za svoj 80. rođendan odlučio podijeliti novac rodbini i prijateljima, o čemu više možete pročitati ovdje.

Baka agata u velikomn društvu na proslavi rođendana
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap