81-godišnjak iz Istre donirao uređaje u vrijednosti od 13.273 eura ambulanti obiteljske medicine

Ana Kanazir
15. siječnja 2023.
Priče
A- A+

Milan Grozić iz sela Vranje, u blizini tunela Učka je odlučio donirati četiri aparata vrijedna 13.273 eura, odnosno 100.000 kuna ambulanti obiteljske medicine Istarskih domova zdravlja u Lupoglavi. Ipak, ovo mu nije prva donacija, a ambulanta sada može pružiti svojim stanovnicima usluge kakve zaslužuju.

Milan Grozić sa psom

Milan Grozić sa psom | foto: Glas Istre, Gordana Čalić Šverko

Ovaj velikodušni donator je tako opremio ambulantu sa spirometrom koji se koristi u pulmološkoj dijagnostici, holterom tlaka za 24 satno mjerenje krvnog tlaka, holterom tlaka s programima za centralni krvni tlak i analizu pulsne brzine te ABI sustavom koji služi za dijagnostiku periferne vaskularne bolesti.

Iz ambulante su oduševljeni ovom gestom, a dodali su i kako im je umirovljenik Milan Grozić već jednom ranije donirao ultrazvučni aparat.

– Ovo nama znači jako puno. Mi smo mala ambulanta od svega tisuću pacijenata, u ruralnom području, izolirana, skroz na sjeveru Istre, i s ovom drugom Grozićevom donacijom, prethodno je donirao novi ultrazvučni aparat, mislim da smo postali najopremljenija ordinacija u širem okruženju, a rekla bi možda čak i u Hrvatskoj, zadovoljno je rekla spec. obiteljske medicine Tina Zavidić za Glas Istre.

Sveukupno je do sada ovaj umirovljeni ekonomist donirao 79.771,70 eura, odnosno 601.000 kuna ušteđevine zdravstvu Istarske i Primorsko-goranske županije. Donirao je tako razne aparate Istarskim domovima zdravlja, a donirao je i novac Thalassotherapiji Opatija.

– Zadovoljan sam, sretan i ponosan da sam pomogao barem malo, jer zdravstvu treba puno, rekao je Grozić.

Kroz život je ovaj umirovljenik bio na vodećim pozicijama, imao je dobra primanja, a ostvario je i dobru ušteđevinu pa je odlučio pomoći zdravstvu.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap