Znate li što je to elektronički sport? Ovi vaši vršnjaci iz Švedske itekako znaju!

Josip Mihaljević
26. svibnja 2018.
Novosti
A- A+

Igre nikako nisu samo za vaše unuke. Najbolji dokaz za to je ova nevjerojatna švedska ekipa koja se sastoji od petero umirovljenika, a prosječna dob im iznosi 71 godinu.

esports umirovljenici

Foto: FB stranica Gaming Bible

Vjerojatno vam ništa ne znače sljedeći pojmovi: League of Legends, Counter Strike: Global Offensive (CS:GO), Fortnite, DOTA, Hearthstone i mali milijun drugih. Pitajte unuke, oni će vam potvrditi – riječ je o popularnim igrama koji proteklih nekoliko godina izrastaju u impresivnu natjecateljsku industriju.

Ove igre igraju milijuni ljudi diljem svijeta, a princip je jednostavan. U slučaju ovih zaigranih umirovljenika, radi se o igri Counter Strike: Global Offensive. Oni, kao tim od pet igrača, imaju za cilj pobijediti suparnički tim od pet igrača u unaprijed utvrđenim pravilima igre koje vrijede za svakoga. U ovom slučaju, radi se o “pucačini” kako ju od milja već desetljećima zovu fanovi. Za pobjedu su potrebni brzi refleksi, razrađene taktike, a vrlo važna je koordinacija oka i ruke.

Ovaj švedski umirovljenički tim nadjenuo si je ime Silver Snipers (srebrni snajperi). Najstariji među njima ima 81 godinu, a najmlađa članica tek 62 pune godine. Srebrni snajperi kažu kako im je igranje CS:GO-a popravilo samopouzdanje i mentalno zdravlje, a nedavno su nastupili na jednom natjecanju u Švedskoj na egzibicijskom meču. Za tu svrhu su čak uposilili i profesionalnog trenera koji ih priprema na žestoke dvoboje.

Popularna Facebook GAMINGBible napravila je kratki video o njima, a video je do sada pogledan vrtoglavih 6,4 milijuna puta.

Srebrni snajperi imaju svoju službenu web stranicu, sponzore i opremu koju prodaju s logom njihove ekipe. Trenutačno su na svjetskoj turneji, a zadaća im je promijeniti percepciju igranja i dokazati da su godine – samo broj.

esports umirovljenici

Foto: prva umirovljenička profesionalna esport ekipa: Silver Snipers | press

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap