Znate li što je mentalni trening? Zadar pokrenuo antidementni program za starije!

Jasmina Grgurić Zanze
11. rujna 2019.
Novosti
A- A+

Memorijske, enigmatske i strateške igre, razne mozgalice, zagonetke, kvizovi… Sve to sadržano je u Antidementnom programu kojeg je za starije osobe pokrenuo grad Zadar. Mentalni trening ima za cilj jačati njihove mentalne sposobnosti, ali i socijalnu interakciju.

umirovljenici

Foto: Unsplash

Na zabavne aktivnosti koje zahtijevaju određeni intelektualni napor, ali istodobno osiguravaju kvalitetno druženje i jačanje mentalnih sposobnosti, starije sugrađane i umirovljenike u Zadru poziva inicijativa “Pokret sreće – Aktivni život za aktivne umirovljenike.” Program je financiran od strane Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj, Europske zaklade za filantropiju i društveni razvoj te Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Antidementni program, usmjeren na mentalnu aktivnost starijih sugrađana kao prevencije za mentalne bolesti, odnosno demenciju, održavat će se svakog petka od 13. rujna do kraja studenoga u ogranku zadarske Gradske knjižnice “Aleksandar Stipčević” u Arbanasima od 10 do 11:30 sati.

Riješite test za procjenu mentalnog stanja i provjerite imate li problema s pamćenjem

Inicijativa traje tri mjeseca, od početka rujna do kraja studenoga, aktivnosti u sklopu programa inicijative za sve umirovljenike su besplatne, broj sudionika radionica ograničen je na 15, a za sve dodatne informacije i predbilježbe možete nazvati na 095 556 70 89 ili poslati upit na stefulic.ana@gmail.com.

Voditeljica programa inicijative je Ana Štefulić, mag. talijanskog jezika i književnosti te apsolventica engleskog jezika i književnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zadru, a tzv. Antidementni program vodi Ana Fundak, prof. iz centra za poduku Tempero.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap