Živi zid suspendirao Branimira Bunjca, Sinčić ide u Europski parlament!

Josip Mihaljević
4. lipnja 2019.
Novosti
A- A+

Vodstvo Živog zida maloprije je održalo konferenciju za medije gdje su predstavili “reorganizaciju stranke”. Suspendirali su saborskog zastupnika Branimira Bunjca jer je “izigrao” predizborni dogovor oko toga tko će u Europski parlament. U Europski parlament šalju predsjednika stranke Ivana Vilibora Sinčića.

zivizid referendum

Foto: Bunjac je suspendiran, a u Saboru bi ga trebao mijenjati Tihomir Lukanić (desno)  | Screenshot FB

U Živom zidu se odvijaju kadrovske rošade iliti “reorganizacija stranke”. Maločas su održali konferenciju za medije i otkrili kako su suspendirali saborskog zastupnika Branimira Bunjca.

A što se tiče Europskog parlamenta – u njega će poslati predsjednika stranke Ivana Vilibora Sinčića.

“Prije europarlamentarnih izbora dogovorena je strategija da nitko od saborskih zastupnika ne ide u Europski parlament. To je bio dogovor, tako je bila složena lista, tako je rađena kampanja i tako je komunicirano prema javnošću. Međutim, dogodilo se to da je kolega Branimir Bunjac izigrao taj dogovor”, započeo je Sinčić.

Mandat su planirali prepustiti Tihomiru Lukaniću, ali Bunjac bi zbog preferencijalnih glasova i sam volio otići u Bruxelles, otkrio je Sinčić. Htjeli su rotirati i profilirati nove ljude, tj. ljude koji do sada nisu sudjelovali u parlamentarnom radu stranke.

“Budući da je taj dogovor onemogućen, mi smo našli alternativno rješenje. A to je da do parlamentarnih izbora ja odem u Europski parlament, a nakon parlamentarnih izbora ćemo vidjeti kako će se razvijati situacija”, kazao je Sinčić.

Zbog svega toga su suspendirali Branimira Bunjca, a o njegovoj sudbini u stranci će odlučiti stranačka tijela, kazao je Sinčić.

Što se tiče reorganizacije stranke, Lukanić je s mjesta glavnog tajnika postao politički tajnik stranke. Dominik Vuletić postao je međunarodni tajnik stranke, a Toni Šunjić novi glavni tajnik stranke. Denis Martinić postat će voditelj ureda u Bruxellesu, a Damjan Vucelić će mijenjati Sinčića u saboru dok se situacija ne razriješi.

Cijelu konferenciju za medije možete pogledati ovdje:

Živi zid suspendirao Branimira Bunjca, Sinčić ide u Europski parlament!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap