ZET organizira blagdanski prijevoz za Svi svete, neke autobusne linije bit će besplatne

Josip Mihaljević
26. listopada 2018.
Novosti
A- A+

Bliži nam se blagdan Svih svetih kao i Dušni dan, a iz ZET-a javljaju da su spremni na izvanrednu organizaciju prijevoza. Tramvajski promet će u utorak i srijedu voziti prema uobičajenom rasporedu, dok će autobusi u počevši već od subote, prema potrebi, uključivati dodatne autobuse redovne linije.

Foto: srednja.hr

ZET će s organizacijom prijevoza za blagdan Svih svetih i Dušni dan s pripremama početi već u subotu 27. listopada. Pratit će se prometna situacija na linijama čije trase prolaze uz veća gradska groblja, a prema potrebi uključivat će i dodatne prijevozne kapacitete, stoji na njihovim stranicama.

Svi sveti su tradicionalni blagdan kada se slave svi sveci, a građani najčešće u velikim brojevima posjećuju grobove svojih najmilijih. Iako će kulminacija biti na sam blagdan, velik broj građana će se odlučiti na posjetu grobova i u danima koji prethode blagdanu, kako bi uredili grobove.

Tramvajski promet

U utorak i srijedu (30. i 31. listopad) tramvaji će voziti prema uobičajenom rasporedu radnog dana.

Na sam blagdan, u četvrtak 1. studenoga, linije 2, 5, 9, 13 i 15 vozit će prema nedjeljnom voznom redu, dok će na linijama 4, 6, 7, 8, 11, 12, 14 i 17 prometovati veći broj tramvaja u odnosu na uobičajeni dan.

Ovisno o potrebi, uspostavit će se i dodatno tramvajsko stajalište neposredno uz Trg bana Josipa Jelačića na Ilici, kako bi putnici lakše mogli s tramvaja priključiti autobusnoj liniji Kaptol.

U petak 2. studenog, tramvaji će prometovati prema subotnjem rasporedu vožnje.

Autobusni promet

Što se tiče autobusnog prometa, već od subote 27. listopada uključivat će se dodatne autobusne linije na one redovne, kad i ako za to bude bilo potrebne.

Na sam blagdan u četvrtak, vozit će i autobusi izvanrednih linija:

Kaptol – Mirogoj,

Kaptol – Mirogoj – Krematorij,

Kvaternikov trg – Srebrnjak,

Dubrava – Miroševac,

Dubec – Markovo Polje i

Podsused-centar – Poljanica – Gornja Bistra.

Izvanredne autobusne linije (Kaptol – Mirogoj i Kaptol – Mirogoj – Krematorij) bit će uspostavljene u četvrtak, a vozit će od 8 do 21 sat.  Na te dvije linije autobusi će polaziti nakon popunjenja i neće biti usputnog zaustavljanja na stajalištima, dok će linija za Krematorij zaustavljati na stajalištu u neposrednoj blizini arkada, kod kružnog toka na Mirogoju.

Bit će uspostavljeno privremeno stajalište na Remetskoj cesti, u zoni raskrižja s Mirogojskom cestom.

U suprotnom smjeru, ulazak putnika u autobuse za Kaptol bit će na Mirogoju ispred mrtvačnice, a kod Krematorija kod ulaznog stajališta redovne autobusne linije.

Prijevoz do Miroševca

Od subote 27. listopada ZET će prema potrebi građana uključivati dodatne autobusne linije koje prometuju u blizini groblja, dok će izvanredna autobusna linija 299 (Dubrava – Miroševac) prometovati u četvrtak od 8 do 20 sati, bez zaustavljanja.

Ulazak putnika bit će sjeverno od izlaza s terminala Dubrava, na istočnom kolniku Avenije Gojka Šuška. U suprotnom smjeru, ulaz putnika na Miroševcu bit će na istočnom dijelu kolnika Mramornog prilaza.

Također, linije 206 (Dubrava – Miroševac) i 210 (Dubrava – Studentski grad – Klin) neće prometovati, dok će se autobusna linija 230 (Dubrava – Granešinski Novaki) pojačati dodatnim prijevozom.

Prijevoz do Markovog polja

Izvanredna autobusna linija 298 (Dubec – Markovo polje) prometovat će u četvrtak od 8 do 20 sati.

Autobusi će se zaustavljati samo na stajalištima u Sesvetama i u Popovcu.

Ulazak putnika bit će na terminalu Dubec, na ulaznom stajalištu s kojeg inače polazi linija 274, a u suprotnom smjeru bit će na sjeverozapadnoj strani parkirališta, između groblja i Aleje mira.

Redovna autobusna linija 267 (Dubec – Markovo polje) neće prometovati u četvrtak, dok će prethodnih dana, kao i na Dušni dan biti pojačana dodatnim prijevoznim kapacitetima.

Ostale autobusne linije i besplatan prijevoz

Ostale autobusne linije koje možete detaljnije provjeriti na ovom linku, a za sve informacije o stanju u prometu i o posebnoj prometnoj regulaciji moći ćete se obratiti na telefonskom broju ZET-ovog Pozivnog centra – 072 500 400. Pozivni centar radi 0-24 sata.

Važno je napomenuti kako će u četvrtak 1. studenog, prijevoz na svim izvanrednim autobusnim linijama biti besplatan.

Copy link
Powered by Social Snap