Žena koja se probudila u lijesu ipak je umrla: Bila je tjedan dana na intenzivnoj njezi

Milan Dalmacija
19. lipnja 2023.
Novosti
A- A+

Obitelj 76-godišnje Belle Montoye traži otkrivanje imena liječnika koji je nesretnu ženu ranije proglasio mrtvom. Ona je, nakon što se probudila u lijesu, prebačena ponovno u istu bolnicu. Ležala je tjedan dana na odjelu intenzivne njege te doživjela novi moždani udar koji je bio fatalan.

Sprovod, lijes | Foto: Unsplash

Liječnici u Ekvadoru prošloga su tjedna proglasili 76-godišnju Bellu Montoyu mrtvom nakon što je doživjela moždani udar. No, ona je šokirala svoju rodbinu nakon što se probudila u lijesu tijekom bdijenja, o čemu smo ovdje pisali.

lijes na sprovodu
Umirovljenicu proglasili mrtvom, a pet sati kasnije se probudila u lijesu i ostavila sve u šoku

Ubrzo je odvezena na odjel intenzivne njege u bolnici čiji su je liječnici proglasili mrtvom. Nakon sedam dana preminula je od posljedica novog moždanog udara, što je potvrdilo tamošnje Ministarstvo zdravstva, prenosi Guardian. Iako u ministarstvu tvrde da je bila pod stalnim nadzorom liječnika, njen sin, Gilberto Barbera Montoya rekao je da nije dobio nikakvo izvješće nadležnih tijela koje bi objasnilo ovakav postupak.

Njegova teta, sestra pokojnice poslala je službeni prigovor, zahtijevajući ime liječnika koji je nesretnu ženu ranije proglasio mrtvom. Iz Ministarstva zdravstva su prošlog tjedna poručili da su formirali posebno povjerenstvo koej će istražiti na koji se način utvrđuje smrt u spornoj bolnici.

Tijelo Belle Montoye na kraju je prevezeno u isto pogrebno poduzeće u kojem se probudila prije tjedan dana. Bit će pokopana na javnom groblju.

Copy link
Powered by Social Snap