Želite božićnicu? Ne zaboravite se prijaviti, u nekim gradovima su prijave već počele

Josip Mihaljević
1. listopada 2018.
Novosti
A- A+

Nema ni mjesec dana otkako je prošlo ljeto, a već se počinje pričati o božićnicama. U najvećem broju slučajeva, iznosi božićnica i neće baš umirovljenike baciti u trans, iako je svaka pomoć dobrodošla.

božićnica

Foto: Pixabay

Velika Gorica je prije nekoliko dana obavijestila umirovljenike kakve božićnice mogu očekivati i što moraju napraviti kako bi ih ostvarili.

Velika Gorica časti s 400, odnosno 200 kuna

Tijekom čitavog listopada (od 1. 10.-31.10. 2018. godine) umirovljenici moraju predati ispunjeni Obrazac za prijavu u Evidenciju umirovljenika Grada Velike Gorice, a u svrhu isplate božićnice.

Umirovljenici koji primaju mirovinu do 1.000 kuna dobit će božićnicu u iznosu 400 kuna, dok će umirovljenicima s mirovinama do 2.000 kuna iznos božićnice biti upola manji.

Uz popunjen obrazac obavezno bi trebali priložiti i sljedeće dokumente:

• presliku osobne iskaznice (obostrano),
• odrezak od mirovine za prethodni mjesec ili obavijest poslovnih banaka o mirovinskim i invalidskim primanjima ili potvrdu o visini mirovine izdanu od HZMO-a,
• presliku dokumenta iz kojeg je vidljiv OIB umirovljenika.

Obrazac možete preuzeti na stranici grada Velike Gorice (online), na porti gradske uprave te u udrugama umirovljenika.

Isplata božićnice umirovljenicima bit će u poslovnicama FINA-e, u razdoblju od 15.11.2018.-24.12.2018.godine.

Što je s drugim gradovima?

Božićnice umirovljenicima: Jeftini populizam ili nužna pomoć?

Čini se da je Velika Gorica jedan od najažurnijih gradova tako da su oni prvi objavili iznos i uvjete za ostvarivanje božićnica.

Mi vam savjetujemo da tijekom ovog mjeseca bacite oko na službene stranice vašeg grada kako vam božićnice ne bi promaknule. Ako vam je to previše posla, možete otići do gradske uprave i osobno ih pitati što planiraju s božićnicama.

Božićnice za umirovljenike u Hrvatskoj i nisu baš neki bajan iznosi, u najvećem broju slučajeva radi se o iznosima od nekoliko stotina kuna.

Želite božićnicu? Ne zaboravite se prijaviti, u nekim gradovima su prijave već počele
Share via
Copy link
Powered by Social Snap