Zbogom gubljenju medicinskih nalaza, ova ih aplikacija pohranjuje sve na jednom mjestu

Matej Markovinović
30. svibnja 2022.
Novosti
A- A+

Meddox je besplatna domaća aplikacija namijenjena svima koji sigurno i lako žele pohraniti svoje medicinske nalaze na jednom mjestu. Aplikacija je izrazito jednostavna za korištenje, a dostupna je za preuzimanje na Google Play Storeu i Apple App Storeu.

Foto: Unsplash

Medicinski se nalazi trebaju čuvati kao “oko u glavi”, no to bi bilo puno jednostavnije da nisu skloni gubljenju. Međutim, domaća aplikacija Meddox uskače u pomoć i omogućuje vam da na jednostavan i siguran način pohranite svu svoju medicinsku dokumentaciju na jednom mjestu.

Naime, nakon što preuzmete i instalirate Meddox, potrebno je upisati osobne podatke, kao što su adresa e-pošte, ime i prezime te datum rođenja. Na mail će vam zatim stići poveznica na koju morate kliknuti i spremni ste za korištenje ove korisne aplikacije.

Aplikacija je uistinu vrlo jednostavna za korištenje. Odmah pri prvom otvaranju naći ćete se na početnom zaslonu “Moj Karton”, koji će služiti za pregledavanje i dodavanje vaših medicinskih nalaza ili ostale relevantne dokumentacije.

Kako biste dodali svoje nalaze u aplikaciju, potrebno je kliknuti ikonu plusa u donjem desnom kutu. Tada će se, dakle, otvoriti kamera i sve što trebate je uslikati nalaz, koji će se potom automatski skenirati, prepoznati pojedine informacije (naziv i datum nalaza, ustanova, liječnik i drugi) i pohraniti.

Screenshot: Meddox

Ako se na vašim nalazima nalaze i neki laboratorijski rezultati, Meddox će ih prepoznati, pa ćete drugi put moći usporediti vaše nalaze.. Osim toga, aplikacija ima mogućnost i dijeljenja dokumentacije s članovima obitelji ili liječnicima, što u nekim slučajevima može biti izrazito korisni.

Meddox korisnicima nudi i prigodni rječnik za sve bolesti, kako bi korisnicima olakšao čitanje nalaza. Također, u aplikaciju uskoro pristižu značajke za dodavanje termina kontrola ili pregleda kod liječnika, kao i podsjetnike za uzimanje terapije, odnosno tableta.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap