Završio još jedan dobar projekt: Umirovljenici za umirovljenike osigurao brigu za 65 starijih osoba

Ana Kanazir
6. ožujka 2023.
Novosti
A- A+

Projekt Umirovljenici za umirovljenike je projekt Udruge umirovljenika grada Knina koji se provodio u sklopu programa Zaželi, a koji je završio. Projekt je trajao sedam mjeseci, a bilo je zaposleno deset osoba koje su skrbile za šezdeset pet korisnika. Svoje iskustvo sudjelovanja u projektu je ispričala jedna zaposlena umirovljenica.

Kolaž fotografija na kojima su umirovljenici obuhvaćeni projektom Umirovljenici za umirovljenike

Umirovljenici za umirovljenike | foto: Udruga umirovljenika Knin, Facebook

Projekt se provodio u partnerstvu s Udrugom Sveti Bartolomej, Centrom za socijalnu skrb i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. Vrijednost projekta je 488 000 kuna, 85% financirano je iz Europskog socijalnog fonda, dok su preostali dio proračunska sredstva Republike Hrvatske. Umirovljenici za umirovljenike je trajao sedam mjeseci, a nadaju se da će se i ponoviti.

Voditeljica projekta Marija Maloča Veža je otkrila kako je projekt trajao sveukupno sedam mjeseci, a cilj je bio zaposliti deset žena, pripadnica ranjivih skupina, ali i pružiti pomoć umirovljenicima u potrebi.

– Žene su bile u radnom odnosu šest mjeseci i brinule su o 65 korisnika. Svaki dan su imale raspored, obilazile su ih, družile se s njima, pomagale im u svakodnevnim poslovima i nastojale su ih uključiti u društveni život, rekla je Maloča Veža za Radio Knin.

Svoje iskustvo sa sudjelovanjem u projektu je podijelila i Željka Josipović koja je prvi puta bila zaposlena preko projekta, a brinula je o šest korisnika.

– Bilo mi je ugodno i lijepo družiti se i pomagati drugima. Puno je pomoglo i mojoj obitelji i značilo nam je. Malo je mjesto i malo je firmi koje bi zaposlile nas starije pa nam je ovo super došlo. Nadamo se da će se projekt i dalje nastaviti, rekla je Željka i dodala da kada nešto radite s voljom onda nije teško raditi.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap