Zaražen umirovljenik napustio liječenje, iz bolnice otišao kući!

Jasmina Grgurić Zanze
29. siječnja 2021.
Novosti
A- A+

Liječenje u bolnici na Odjelu za COVID pozitivne osobe samovoljno je napustio jedan 73-godišnji umirovljenik iz Slavonskog Broda. Otišao je kući i tako ugrozio zdravlje članova obitelji. Kaznenu prijavu zaradio je još u prosincu, a policija je više od mjesec dana kasnije dovršila istraživanje o okolnostima ovoga slučaja.

policija

Foto: MUP

Umirovljeni 73-godišnjak iz Slavonskog Borda napustio je liječenje u bolnici na Odjelu za COVID pozitivne osobe. Zaražen je otišao kući te tako ugrozio zdravlje članova obitelji. Učinio je to još u prosincu, a tamošnja policija ovih je dana dovršila istraživanje ovog slučaja zbog kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti.

Dopunili kaznenu prijavu

“Utvrđeno je da je 73-godišnjak 18. prosinca 2020. godine samovoljno napustio liječenje u bolnici na Odjelu za COVID pozitivne osobe, otišavši kući. Dakle, nije postupio po mjerama nadležnog državnog tijela za sprječavanje zarazne bolesti te je tako ugrozio zdravlje članova svoje obitelji” – objavila je u srijedu Policijska uprava brodsko-posavska.

Policijski službenici protiv 73-godišnjaka podnose posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi mjerodavnom Općinskom državnom odvjetništvu.

Također, granični policajci u Staroj Gradiški u utorak su uhvatili pet osoba koje su pokušale prijeći granicu na izlazu iz Hrvatske, unatoč tomu što su bili u samoizolaciji.

Vraćeni kući s granice uz novčanu kaznu

maska
Umirovljenik zaražen koronavirusom pobjegao iz bolnice u Splitu, policija ga vratila nazad

“Radi se o troje državljana Hrvatske (26-godišnjakinja, 44-godišnjak i 78-godišnjak), državljaninu Bosne i Hercegovine u dobi od 36 i državljanki Njemačke u dobi od 36 godina. Utvrđeno je da je 26-godišnjakinja trebala tranzitirati kroz Hrvatsku, no zadržala se u zemlji duže od 12 sati, a druge četiri osobe su imale prethodno izrečene sigurnosne mjere samoizolacije (na graničnim prijelazima: Slavonski Brod, Stara Gradiška, Pasjak i Macelj), kojih se nisu pridržavali” – izvijestila je ista policijska uprava.

Odbijen im je izlaz te su upućeni na svoje adrese prebivališta radi izvršenja mjere samoizolacije. Zaradili su i novčane kazne zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap