Zagrebačka Obrtnička komora donirala medicinske uređaje domovima za starije

Josip Mihaljević
23. prosinca 2020.
Novosti
A- A+

Obrtnička komora Zagreb donirala je zagrebačkim domovima za starije medicinske uređaje koji nisu standardna oprema ustanova socijalne skrbi.

dom za starije park

Foto: Dom za starije “Park” | Mirovina.hr

Obrtnička komora Zagreb danas će zagrebačkim domovima za starije uručiti 24 medicinska uređaja koji nisu standardna oprema u ustanovama socijalne skrbi, no zasigurno bi mogli pomoći u epidemiji. Radi se o 12 koncentratora kisika i 12 pulsnih oksimetara.

Razvojem pandemije dolazi do povećanih potreba za medicinskom opremom ne samo u bolnicama, nego i u ustanovama socijalne skrbi gdje se nerijetko liječe zaraženi korisnici. U Zagrebu djeluje 11 gradskih domova u kojima se osigurava smještaj za nešto manje od 4000 korisnika.

Obrtnička komora Zagreb, zajedno sa svojim udruženjima, prepoznala je važnost skrbi o starijima te su prikupili financijska sredstva za kupnju medicinskih uređaja neophodnih za skrb oboljelih od koronavirusa i drugih pacijenata s plućnim bolestima. Donacija je usmjerena na svih 11 gradskih domova za starije, a primopredaja uređaja će se održati danas u Domu za starije osobe “Park”.

Na primopredaji će sudjelovati zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik Obrtničke komore dr. sc. Mirza Šabić, predsjednik Udruženja obrtnika Grada Zagreba Antun Trojnar, ravnateljica Doma za starije osobe “Park” Nataša Koražija i pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić.

Zagrebačka Obrtnička komora donirala medicinske uređaje domovima za starije
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap