Zagreb pod vodom: Tijekom intervencije preminuo vatrogasac

Josip Mihaljević
25. srpnja 2020.
Novosti
A- A+

Jako nevrijeme u petak je zahvatilo zapadnu Hrvatsku, a kiša je oko 21 sat došla i u Zagreb. Na teren su morale izaći sve ekipe zagrebačkih vatrogasaca zbog poplavljenih ulica, zgrada pa i domova zagrebačkih stanovnika.

zagreb poplava

Foto: Youtube screenshot

DMHZ je jučer izdao upozorenje, a oko 21 sat u Zagrebu počela je padati velika količina kiše. Infrastruktura ju nije mogla podnijeti, a u roku od nekoliko sati sve ekipe zagrebačkih vatrogasaca su izašle na teren. Ljudima su poplavljene ulice i zgrade te je došlo do velikih problema u prometu. Tijekom brojnih intervencija umro je vatrogasac Davor Kovačić, član DVD-a Kustošija, pišu vijesti.hrt.hr.

“Radi puno obilne kiše, najavljenog nevremena, došlo je do potopa grada. Imamo jako puno intervencija, jako puno DVD-a je vani. Isto tako i javne vatrogasne postrojbe. Podrumi su pod vodom i to je velika količina vode”, javio je jučer za HRT Marin Čveljo, zapovjednik DVD-a Zapad.

Dodao je kako mu se čini da su najviše pogođeni centar grada, zapadni dio grada te Vrhovec. Poplavljena je i dječja bolnica u Klaićevoj, koja je prije samo nekoliko mjeseci stradala u potresu.

Bandić: “Da nije ovaj čovjek poginuo, to bi zaboravili za 24 sata”

Gradonačelnik Milan Bandić jutros je održao konferenciju za medije koji je građanima preporučio da se mole Bogu kako bi bilo što manje elementarnih nepogoda.

“Molite dragog Boga da nam što rjeđe pošalje 100 litara kiše na kvadratni metar u 6 sati. Bilo je negdje oko 250 intervencija, snimit ćemo stanje pa ćemo znati bolje. Nažalost, jedan vatrogasac je preminuo tijekom intervencije i moja iskrena sućut obitelji. Sve drugo ćemo sanirati u narednih tjedan dana. Infrastruktura to nije mogla progutati”, poručio je Bandić.

Bandić je kasnije rekao “da nije ovaj čovjek poginuo, to bi zaboravili za 24 sata”, javlja N1. Ta je izjava naljutila dobar dio građana koji smatra da je loše upravljanje infrastrukturom dijelom uzrokovalo ovakvu katastrofu.

Zagreb pod vodom: Tijekom intervencije preminuo vatrogasac
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap