Zadnji potez ministra Aladrovića: Program ‘Zaželi’ ide u treću fazu

Josip Mihaljević
28. travnja 2022.
Novosti
A- A+

Na jučerašnjoj sjednici Vlade izglasano je da će se s programom ‘Zaželi’ krenuti u treću fazu. Radi se o programu zapošljavanja žena koje pomažu starijima i nemoćnima u lokalnoj zajednici, a usput se osposobljavaju za deficitarna radna mjesta.

Udruga OSI kupila bicikle za obilazak starijih osoba Foto: UOSI SMŽ

Vlada je na jučerašnjoj sjednici, inače zadnjoj za ministra rada Josipa Aladrovića, izglasala da Program ‘Zaželi’ kreće u III. fazu.

Program, koji cilja jednim udarcem riješiti dva problema, a to je zapošljavanje žena i pomaganje starijima u lokalnoj zajednici, do sada je financiran iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1,8 milijardi kuna. Ugovoreno je 748 projekata, a u njemu je sudjelovalo 9.800 teže zapošljivih žena koje su tijekom sudjelovanja u programu skrbile o čak 79 tisuća starijih i nemoćnih diljem Hrvatske.

Zaželi: Žene koje rade sa starijima nemaju za prijevoz, a u poslovima često moraju angažirati muževe

“Cilj projekta uz zapošljavanje bio je ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika. Jedan od ključnih prioriteta za Hrvatsku ostaje i dalje područje socijalnog uključivanja te osiguravanja dostupnosti i ravnomjernosti različitih vrsta usluga u zajednici”, kazao je Josip Aladrović na sjednici Vlade.

Trajanje provedbe i pružanje usluge krajnjim korisnicima u okviru predložene III. faze planirano je u trajanju od šest mjeseci u ukupnom iznosu od 200 milijuna kuna. S obzirom da svi projekti iz prethodne faze završavaju do ljeta 2022. godine, planira se početak provedbe ugovora iz III. faze tijekom druge polovice ove godine.

Zadnji potez ministra Aladrovića: Program ‘Zaželi’ ide u treću fazu
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap