Za sve je kriva cigareta? Troje starijih pacijenata poginulo u požaru bolnice u Austriji

Milan Dalmacija
1. lipnja 2023.
Novosti
A- A+

Nedugo nakon ponoći izbio je požar u jednoj od soba bolnice u austrijskom gradiću Mödlingu. Unatoč intervenciji više od stotinu vatrogasaca poginula su trojica pacijenata u dobio od 75, 78 i 81 godine. Istražitelji sumnjaju da je uzrok požara bila cigareta s obzirom na to da je 75-godišnjak bio strastveni pušač.

cigarete

Foto: Pixabay

Troje starijih pacijenata državne bolnice u austrijskom gradiću Mödlingu, nedaleko od Beča, poginulo je u utorak navečer nakon izbijanja požara u jednoj od soba.

Vatra je izbila na trećem katu bolnice, a istražitelji sumnjaju kako je uzrok bila upaljena cigareta. U požaru su poginula trojica muškaraca u dobi od 75, 78 i 81 godine, dok je jedna žena lakše ozlijeđena.

– Tragovi upućuju na to da je tinjajuća vatra krenula s kreveta 75-godišnjeg pacijenta za kojeg se znalo da je strastveni pušač, rekao je glasnogovornik policije Stefan Loidl, prenosi Der Standard.

Požar je izbio malo prije jedan sat u noći. Na teren je odmah poslano 173 vatrogasaca u 33 vozila, a 90 pacijenata je premješteno, što unutar same bolnice, što po drugim zdravstvenim ustanovama u Beču i drugim gradovima.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap