Za svaku osudu: Nepoznata starija žena redovito krade cvijeće s dječjeg groba

Milan Dalmacija
26. rujna 2023.
Novosti
A- A+

Nepoznata starija žena već nekoliko dana krade cvijeće s groba 12-godišnjeg dječaka u međimurskom Domašincu. Kad joj se cvijeće ne svidi baci ga u obližnje grmlje i uzme samo teglu. Očajna majka sve je prijavila policiji.

Videonadzor je snimio nepoznatu ženu kako krade cvijeće s groba djeteta. | Foto: Screenshot: HRT

Kako prilika čini lopova, tako se krade sve više, a na meti su sve neobičnije stvari. Doduše, ponekad je materijalna vrijednost ukradenih predmeta zanemariva, no zato je emotivna puno veća. Najbolje to zna Mihaela Dragun iz međimurskog mjesta Domašinca.

Nepoznata žena već nekoliko dana krade cvijeće s groba njenog 12-godišnjeg sina. Nadzorne kamere snimile su ženu plave kose i specifičnog hoda, vjerojatno u šezdesetim godinama, kako najprije bijelim automobilom dolazi pored bočnog ulaza u groblje, a zatim pješice stiže do groba i uzima tegle s cvijećem, koje majka svakodnevno ostavlja na grobu svog sina.

Snimila ju je kamera

Grob s puno cvijeća
Nepoznata žena s groba ukrala cvijeće, a sada se traži putem društvenih mreža

Taktika joj je već razrađena. Ako nekog ima na groblju, kradljivica se pritaji i čeka svoju priliku.

– Kad te osobe odlaze, žena dolazi do groba mog sina, tu sa strane sagne se, uzme teglu i odlazi, rekla je Mihaela Dragun novinarki HRT-a Sandri Špoljar.

Najgore od svega, kradljivica baca cvijeće u obližnje grmlje i uzima samo tegle. To nadzorna kamera nije zabilježila, ali je otkrila neutješna majka, koja je prijavila krađe policiji.

– Jasno je da se radi o istom počinitelju, odnosno počiniteljici. Radimo u dva smjera. Cilj nam je identificirati počiniteljicu i poduzeti zajedno s općinom mjere da spriječimo ponavljanje tih kaznenih djela, rekao je Zdravko Kolarić, načelnik Policijske postaje Prelog.

Učestale krađe

Policija poziva građane da prijave počiniteljicu na broj 192 ako je prepoznaju. Ako je policija uhiti, Mihaeli Dragun preostaje podizanje privatne tužbe.

Nedavno smo pisali o krađama cvijeća s groblja u Podturenu, također u Međimurju. Nadzorna kamera je i tamo uhvatila ženu sličnog opisa u nedjelima. No, s grobova se krade i u drugim krajevima Hrvatske, o čemu smo pisali ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap