Za brutalno ubojstvo umirovljene stanodavke dobio tek četiri godine zatvora

Josip Mihaljević
9. prosinca 2021.
Novosti
A- A+

Županijski sud u Zagrebu donio je nepravomoćnu osudu na četiri godine zatvora za 44-godišnjaka koji proljetos počinio okrutno ubojstvo nad 74-godišnjom stanodavkom. On se zločina ne sjeća, a umirovljenica je preminula šest dana nakon događaja u bolnici.

zatvor

Foto: Unsplash

Zbog okrutnog ubojstva 74-godišnje stanodavke Jasne Z. koje se dogodilo proljetos u centru Zagreba, Županijski sud u Zagrebu nepravomoćno je osudio 44-godišnjeg Amira E., umirovljenog sudionika Domovinskog rata na četiri godine zatvora, piše Jutarnji list.

Ne sjeća se događaja

On je izrazio žaljenje i pokajao se, a u obrani je kazao kako ga je stanodavka maltretirala. Uz četiri godine zatvora (u koje će mu biti uračunato vrijeme provedeno u pritvoru) sud mu je odredio mjeru psihijatrijskog liječenja.

“Naveli ste da se ne sjećate samog događaja pa je uzeto u obzir da se ne smatrate krivim. Vašu obranu sud je prihvatio jer je mišljenja da je istinita, uvjerljiva i u skladu s nalazom vještaka psihijatra koji je rekao da to što ne možete rekonstruirati događaj odgovara disocijativnoj reakciji.

Neosporno je utvrđeno da ste u inkriminirano vrijeme bili u stanu u kojem je pronađen nož s tragovima krvi, a i rekli ste susjedi da ste se vi i žrtva izboli nožem.”, kazala je sutkinja u obrazlaganju presude.

Zadao joj 26 reznih rana nožem

Sud je kao olakotne okolnosti uvažio bitno smanjenu ubrojivost i posljedice zdravstvenog stanja kao mlade osobe koja je prošla strahote vukovarske tragedije.

“Otegotna okolnost je, pak, brojnost ozljeda koje ste žrtvi zadali. Oslobođeni ste plaćanja sudskih troškova jer nemate prihoda i time bi bila dovedena u pitanje vaša egzistencija. Istražni zatvor vam se produljuje, a na presudu se možete žaliti, kao i na rješenje o produljenju pritvora”, zaključila je sutkinja.

Okrivljenik je u obrazlaganju svoje obrane kazao kako ga je pokojna gazdarica zlostavljala psovkama, ulazila mu u sobu bez kucanja i da tog kobnog jutra nije popio terapiju zbog koje ima rupu u sjećanju. Policajcima je na dan ubojstva kazao kako mu je žao i ispričao kako je on krenuo prema stanodavki i da ga je ona udarila tanjurom.

Međutim, u optužnici stoji podatak da je on uzvratio nožem kojim je umirovljenici zadao 26 reznih rana po tijelu. Umirovljenica je u bolnici preminula šest dana nakon jezivog zločina.

Za brutalno ubojstvo umirovljene stanodavke dobio tek četiri godine zatvora
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap