WhatsApp uskoro uvodi opciju kreiranja događaja: Evo kako ćete moći koristiti novu značajku

Luka Kalac
18. svibnja 2024.
Novosti
A- A+

WhatsApp je popularna aplikacija za koju se procjenjuje da je ove godine koristi oko tri milijarde korisnika. Upravo će ti korisnici moći uskoro kreirati događaje u grupama na ovoj aplikaciji koje će dijeliti is preostalim članovima. Ako se užasavate mnogobrojnih poruka u grupama, kreatori ovog noviteta su se pobrinuli i za to. Evo kako ćete moći kreirati događaje na WhatsAppu koje ćete dijeliti s članovima grupa na toj aplikaciji.

Aplikacija WhatsApp na pametnom telefonu.

WhatsApp | Foto: Unsplash / Brett Jordan

Popularna aplikacija WhatsApp predstavila je novu postavku koja će korisnicima omogućiti stvaranje događaja u određenim grupama. Korisnici ove poznate aplikacije moći će koristiti ovu značajku u grupama u sklopu WhatsApp Communities koja je unutar WhatsAppa. Pomoću nje se korisnicima omogućuje brzo razvrstavanje uobičajenih grupa u velike, nešto što podsjeća na virtualnu zajednicu.

Kreiranje vlastitog događaja na WhatsAppu

Stvaranje događaja na WhatsAppu nije nimalo komplicirano, što ćete i sami vidjeti u idućim koracima. Nakon što ova značajka postane dostupna i korisnicima u Hrvatskoj, sve što ćete trebati učiniti je pratiti sljedeće upute. Kako biste stvorili događaj na WhatsAppu:

  • Kada otvorite razgovor u kojem želite stvoriti događaj i odaberite spajalicu nakon koje će vam se ponuditi niz opcija,
  • Izaberite opciju ‘Event’,
  • Unesite dodatne informacije o događaju koji kreirate, kao što su naziv događaja, vrijeme i lokaciju održavanja. U slučaju da je vaš događaj virtualan, odnosno video ili glasovni poziv, na raspolaganju vam je opcija WhatsApp poziva,
  • Po završetku unosa navedenih pojedinosti, birajte ponuđenu zelenu strelicu preko koje ćete poslati svoj događaj članovima grupe.
WhatsApp
Promjene u popularnoj aplikaciji za dopisivanje: Sve zbog sigurnosti i lakšeg korištenja aplikacije

Evo kako izbjeći zatrpavanje događaja velikim brojem poruka

Ako učinite sve prema navedenim uputama, događaj koji ste kreirali pojavit će se u obliku posebnog okvira u grupnom razgovoru gdje će se članovi grupe moći izjasniti o tome hoće li ili neće sudjelovati na njemu. U slučaju da ste se nakon obznanjivanja događaja sjetili detalja koji su vam tek kasnije sinuli ili ga pak želite otkazati, moći ćete odabrati opciju Edit event. Kako se vrijeme događaja bude približavalo, pojavit će se podsjetnik na sam događaj.

U slučaju da želite biti u potpunosti sigurni da će članovi grupe biti pravovremeno podsjećeni na održavanje događaja koji ste kreirali, bit će vam ponuđena opcija Add to calendar u detaljima događaja. Zahvaljujući toj opciji, događaj na WhatsAppu ćete tako dodati u svoju aplikaciju kalendara, piše makeuseof.com.

Podsjećamo kako su iz WhatsAppa početkom godine najavili još jedan novitet prema kojem korisnici popularne aplikacije neće više morati dijeliti svoj broj mobitela s drugima kako bi komunicirali, već će im moći samo ustupiti svoje korisničko ime. Tim će se novitetom dodatno osigurati osobni podaci korisnika, a i dodatno olakšati korištenje aplikacije. Više o tome možete pročitati ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap