Vozačica (38) pretukla slabo pokretnu umirovljenicu (74) zbog sporog prelaska ceste

Josip Mihaljević
20. svibnja 2022.
Novosti
A- A+

Sporiji prelazak ceste slabo pokretne umirovljenice probudio je u 38-godišnjakinji najgore nagone pa je izašla iz auta i krenula udarati staricu. Žena je odmah morala ići na kompliciranu operaciju u zagrebačku bolnicu.

cesta zena

Foto: Unsplash

Godinu dana uvjetnog zatvora dobila je 38-godišnja vozačica jer je izudarala slabo pokretnu 78-godišnju umirovljenicu koja je sporo prelazila cestu, donosi danica.hr. Okrivljena je izašla iz automobila, verbalno se sukobila sa staricom, a potom joj je istrgnula štap za hodanje i krenula ju mlatiti po cijelom tijelu. Nakon svega toga ju je odgurnula na tlo zbog čega je umirovljenica zaradila prijelom bedrene kosti i morala je na hitnu i kompliciranu operaciju.

Presuda Općinskog suda u Novom Zagrebu je nepravomoćna, ali zbog male kazne tužiteljstvo se žali i traži više. Osim što je okrivljena ranije pravomoćno presuđena krivom zbog razbojništva i što ima niz prometnih prekršaja, iz tužiteljstva smatraju kako je uvjetna kazna nikako nije prikladna:

“Valja uzeti u obzir i okolnosti počinjenja kaznenog djela, neovisno o tome što su iste dio njegova modaliteta, jer treba cijeniti da je okrivljena kazneno djelo počinila prema osobi visoke starosne dobi, nedvojbeno i golim okom vidljivog težeg zdravstvenog stanja obzirom da je oštećena hodala sa štapom, očito ne kontrolirajući svoje emocije šoka i bijesa uslijed kojih je zaustavila vozila, a potom izašla iz njega i umjesto da utvrdi treba li eventualno oštećenoj kakva pomoć, ona ju verbalno, a potom i fizički napada istrgnuvši joj štap za hodanje te ju njime nekoliko puta udara po cijelom tijelu, a potom ju rukama odguruje uslijed čega je oštećena pala na tlo i zadobila vrlo složenu ozljedu prijeloma baze vrata lijeve bedrene kosti”, navodi tužiteljstvo.

Prema kazni Općinskog suda u Zagrebu, okrivljena ne bi trebala ići u zatvor. Tužiteljstvo zbog ranije osuđivanosti i stalnog agresivnog ponašanja koje nije u skladu sa zakonom od županijskog suda traži strožu kaznu.

Vozačica (38) pretukla slabo pokretnu umirovljenicu (74) zbog sporog prelaska ceste
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap