Volonterski centar Zagreb: Otvorene volonterske pozicije za pružanje pomoći starijim osobama

Jelena Ratko
14. veljače 2018.
Novosti
A- A+

Među aktualnim projektima Volonterskog centra Zagreb, ovoga se tjedna našlo nekoliko otvorenih pozicija za volontere koji će pomagati starijim osobama. Traže se putnici, plesači, tehnološki stručnjaci i svi kreativci koji su voljni pomoći. U nastavku donosimo popis pet raspisanih natječaja.

Foto: pixabay.com

1. Druženje s osobama oboljelima od Alzheimerove bolesti i drugih oblika demencije

U Domu za starije osobe Maksimir početkom 2017. otvoren je Odjel za skrb o osobama oboljelim od Alzheimerove bolesti i drugih oblika demencije. Jedan od osnovnih ciljeva navedenog Odjela je očuvanje preostalih kognitivnih i motoričkih sposobnosti, te razvijanje već izgubljenih, poticanje autonomnosti u skrbi i aktivnostima.

Dom je u potrazi za volonterima koji bi jednom tjedno dolazili održavati radionice (ples, kreativna radionica, društvene i sportske igre, pjevanje..) i na taj način obogatili svakodnevnicu korisnicima.

Lokacija: Hegedušićeva 20, Maksimir, Zagreb

Foto: pixabay.com

2. Pratnja korisnika Doma na preglede u bolnicu

Vrlo često korisnici Doma za starije Maksimir, koji su osobe starije životne dobi, obavljaju preglede u bolnicama. Budući da, zbog obaveza na radnom mjestu, radnici nisu u mogućnosti biti im pratnja (s obzirom da se te pratnje i čekanja oduže na 2 do 3 sata) potrebna im je pomoć!

Uglavnom korisnici na preglede idu sanitetskim prijevozom. Vaša pomoć bila bi da korisniku pravite društvo na putu do bolnice i natrag. Pregledi su obično u jutarnjim terminima.

Lokacija: Hegedušićeva 20, Maksimir, Zagreb

Foto: pixabay.com

3. Podijeli putovanja sa starijima

Putovao/la si u divne strane zemlje i imaš još divnija iskustva u njima? Imaš zgodne fotke koje dočaravaju tu pustolovinu? I možeš jednom navratiti u Klaićevu i u sat vremena prepričati svoje putovanje korisnicima Doma za starije? Javi se na ovaj oglas!

Napravi prezentaciju ili samo proberi najzgodnije fotke i uključi se u redovni program srijedom poslijepodne – Putopisna predavanja, u kojima različite osobe dijele svoja iskustva putovanja sa starijima osobama u Domu Centar!

Lokacija: Klaićeva 10, Zagreb

Foto: pixabay.com

4. Osnove kompjutorskih vještina za osobe starije životne dobi

Znate osnove rada na računalu, stalno ste on- line, želite podijeliti svoja znanja i imate vremena? Dođite u Centar Sunce i pokažite osobama starije životne dobi osnove rada na računalu: kako upaliti računalo, kako pisati tekst, kako se koristiti internetom i sl. Projekt je namijenjen podizanju kvalitete života osoba starije životne dobi razvijanjem međugeneracijske solidarnosti i prevencijom usamljenosti.
U podučavanju osnova kompjutorskih vještina predviđen je individualni pristup, kako bi svaki korisnik usvojio vještine koje mu trebaju i koje ga zanimaju. Radionice se održavaju dva puta tjedno po 60 minuta.

Lokacija: Albaharijeva 2, Knežija, Zagreb

Foto: pixabay.com

5. Voditelj/ica plesne skupine

Potreban/a je voditelj/ica plesne grupe koji će sa skupinom starijih osoba rekreativno i za zabavu uvježbavati pokrete uz modernu glazbenu podlogu.

Potrebna je organiziranost, fleksibilnost i strpljivost. Garantirana je dobra zabava i ugodno druženje. Pauza za vrijeme ljetnih i zimskih praznika.

Lokacija: A. A. Augustinčića 1, Ravnice, Zagreb

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap