Višestruke prevare umirovljenika: Mlada Hrvatica je u Austriji od troje umirovljenika uzela čak 115.000 eura

Ana Kanazir
24. srpnja 2023.
Novosti
A- A+

Brojni austrijski mediji pišu kako je 21-godišnja Hrvatica pred crkvom u Austriji pripremala teren, odabrala žrtve, a onda im je prišla i molila za pomoć. Izmislila je tako niz laži, a umirovljenici su joj povjerovali i dali novac u nekoliko navrata. Sveukupno je na ovaj način uzela 115.000 eura, a sada je konačno završila u zatvoru.

Stavljanje novčanica eura u novčanik

Novac, euro | Foto: mirovina.hr

Prevare umirovljenika su česte, a 21-godišnja Hrvatica je odlučila novac od njih izmamiti lažnim pričama o svojoj sudbini. Mete njezinih prevara su bili austrijski umirovljenici koji su nasjeli na priče i odlučili joj pomoći. Tako su joj dva umirovljenika i jedna umirovljenica dali ukupno 115.000 eura, piše Marijana Dokoza za Fenix magazin.

Starija osoba stoji okrenuta leđima
Statistika MUP-a: Čak je 9.099 starijih od 60 godina prevareno prošle godine, donosimo još podataka

Prva meta ove Hrvatice bio je 70-godišnjak kojeg je za pomoć molila ispred njegove kuće. Na kraju joj se umirovljenik smilovao, a prema izvješću policije, u više navrata joj je dao oko 50.000 eura. Druga žrtva njezine prevare je bio umirovljenik od 94 godina kojem je rekla da ne može dobiti posao i ponudila je da radi kod njega kao čistačica, a on je pristao. Platio joj je unaprijed 15.000 eura za njezin rad koji se nikada nije ostvario.

Treća osoba koju je prevalila je bila 81-godišnja umirovljenica koju je tražila novac da može otputovati u Hrvatsku uz obrazloženje da ima smrtni slučaj u obitelji i da mora platiti i medicinske usluge za svoje bližnje. Ona joj je u više navrata dala 50.000 eura. Koliko je osoba starijih od 60 godina prevareno prošle godine možete vidjeti u ovom tekstu. 

Umirovljenici su nakon nekog vremena slučaj prijavili policiji, a istraga je krenula u studenome prošle godine, dok je nedavno izvršen pretres kuće 21-godišnjakinje koja tada nije bila u kući. Ova višestruka prevarantica je konačno i uhićena 7. srpnja, a trenutno negira sve svoje prevare, prenosi Fenix magazin.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap