Virus ušao u čak tri doma za starije, u Gospiću zaraženo 65 korisnika i djelatnika

Jasmina Grgurić Zanze
15. listopada 2020.
Novosti
A- A+

Današnja brojka od gotovo 800 zaraženih i desetero umrlih osoba u jednom danu negativno se odrazila i na one najugroženije, starije i nemoćne u domovima umirovljenika, što je najgori scenarij širenja zaraze koji treba izbjeći pod svaku cijenu. Ipak, koronavirus ušao je u čak tri takve ustanove.

Ilustracija: Rawpixel

Zaraza koronavirusom proširila se u čak tri doma za starije i nemoćne osobe, u Šibeniku, Karlovcu i Gospiću gdje je stanje kritično.

vili beroš
Sve crnja statistika: Zaraženih čak 793, preminulo deset osoba!

Ličko-senjska županija u posljednja 24 sata ima 69 novooboljelih osoba na području grada Gospića. Od toga je čak 61 korisnik županijskog Doma za starije i nemoćne osobe te četiri zaposlenika. Ostale pozitivne osobe su kontakti ranije oboljelih. Ukupno je oboljelo 340 osoba od covida-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 137 aktivnih slučajeva.

Karlovačka županija danas ima 56 novozaraženih, pd čega je 11 korisnika Doma za starije i nemoćne, a daljnja epidemiološka obrada je u tijeku.

Šestero korisnika zaraženo je i u šibenskom Domu za starije i nemoćne osobe “Cvjetni dom”. Nakon što je u srijedu kod dvije djelatnice potvrđena zaraza koronavirusom, ravnatelj te ustanove Tomislav Ninić danas potvrdio da je zaraženo još šestero štićenika.

U istom šibenskom domu umirovljenika do proboja virusa došlo je i u svibnju, tako da već drugi put imaju slučajeve zaraze.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap