[VIDEO] Umirovljenik tamnoputim putnicima u busu govorio da su majmuni pa dobio batina

Jasmina Grgurić Zanze
10. rujna 2020.
Novosti
A- A+

Šokantna snimka iz autobusa u kojem je umirovljenik dobio batina od dvojice tamnoputih putnika koje je vrijeđao na rasnoj osnovi, nazivajući ih “majmunima” ovih dana obilazi svijet. Do incidenta je došlo zbog teških riječi, nakon kojih je stariji putnik rukom zamahnuo navodno prema crncima, a oni su mu uzvratili s nekoliko udaraca u glavu. Ostali putnici nastojali su razdvojiti dvije sukobljene strane, ali u tomu nisu uspjeli.

https://www.youtube.com/watch?v=fsyGXx22eEU&feature=emb_title

Rasistički ispad u autobusu umalo je koštao glave jednog britanskog umirovljenika. On je, naime, vozeći se Londonom prije par dana dvojicu mlađih tamnoputih putnika počeo vrijeđati, nazivajući ih majmunima, piše Daily mail.

Ostali putnici od početka su nastojali smiriti situaciju, ali u tomu nisu uspjeli. Jedan od njih, blizak mladićima, čitav događaj snimio je mobitelom pa je incident dospio u brojne svjetske medije.

Na početku se vidi kako jedan od dvojice pita umirovljenika: “Tko je majmun, ja sam majmun?” Stariji gospodin odgovara potvrdno: “Da, ti si majmun”.

Taman kada se činilo da će dvojac napustiti autobus, nakon što su intervenirali putnici, u trenutku njihova izlaska iz javnog prijevoza palo je još nekoliko teških riječi i čitava je situacija eskalirala. Umirovljenik je u jednom trenutku skočio na noge, krenuo prema crncima i zamahnuo rukom.

split tucnjava
[VIDEO] Mladić u splitskom autobusu napao umirovljenika (81), ostali putnici burno reagirali

Iako nikoga nije ozlijedio, to je razljutilo mladiće pa ga je jedan udario nekoliko puta po glavi, ostavljajući mu modricu na oku i kvrgu na glavi.

Osoba koja je objavila video na Instagramu tvrdi da je sukob započeo stariji čovjek koji je prvi počeo vrijeđati mladiće. Kazala je kako je jedna od žrtava njezin rođak koji je naslonio ruku na rukohvat ispred umirovljenika, na što mu je on ruku odgurnuo i počeo s vrijeđanjem.

Vozač je pozvao policiju zbog incidenta, ali plavci se nisu pojavili na vrijeme.

Mladići su u jednom trenutku prijetili umirovljeniku i tražili ga ga iziđe iz autobusa, što ga je posebno razljutilo, a prijateljica mladića pak tvrdi kako su se oni samo branili. Ipak, fizički obračun započeli su oni.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap