[VIDEO] Umirovljenik na Krku ubio ražu: “Znate li vi koliko ja imam penzije? Moram nešto jesti!”

Josip Mihaljević
14. rujna 2018.
Novosti
A- A+

U zadnjih par dana, kupači i gosti plaže Porto Pižana na Krku imali su priliku gledati nesvakidašnji prizor – morsku ražu kako pliva u plićaku. Sve dok nije došao jedan umirovljenik, koji ju je na šok okupljenih ubio, pa vikao da ima malu penziju i da nema što za jesti.

umirovljenik raža

Foto: Umirovljenik na plaži s ražom | 24sata.hr Screenshot

Tri dana ražu nitko nije dirao, a turisti su je slikali i snimali, piše 24sata.hr.

Sve do trenutka kada je jedan umirovljenik došao na plažu, ubio ju i iznio na jedan kamen na plaži. Ogorčeni građani okupili su se oko umirovljenika i pitali zašto ju je usmrtio.

I dok je nekoliko ljudi vikalo na njega, govoreći kako je raža zaštićena životinja (zapravo, nije) i kako protiv njega treba podići kaznenu prijavu, umirovljenik je smireno odgovorio:

“Je l’ znate kolko ja imam penzije? Znate kolko ja imam penzije?! Ha?! Životinja je da se hranimo njome!”, odgovorio im je umirovljenik.

Tužna je to priča jednog od mnogih hrvatskih umirovljenika koji jedva izlaze na kraj s krajem. Zar je došlo do toga da umirovljenici moraju ubijati raže kako bi preživjeli?

Kolege s 24sata su kontaktirali Alena Soldu, profesora Sveučilišnog odjela za studije mora u Splitu, koji je objasnio da se radi o ljubičastoj žutugi:

“Može narasti do šezdesetak centimetara širine, ali se treba čuvati i manjih primjeraka kad dođe, primjerice, ovako blizu obale, jer na repu ima bodlju čiji ubod može biti vrlo bolan, a katkad i smrtonosan u slučaju zabijanja bodlje u neki vitalni organ”, ispričao je i dodao kako ova raža nije zaštićena životinja i da se može loviti.

Video događaja, kojeg su snimili čitatelji 24sata, možete pogledati u cijelosti:

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap