[VIDEO] Umirovljenica pala u dvorištu, poštar joj odbio pomoći: “Preumoran sam i hladno je”

Josip Mihaljević
17. veljače 2021.
Novosti
A- A+

Britanskim medijima kruži snimka umirovljenice koja se poskliznula i pala ispred svoje kuće, a poštar joj odbija pomoći. Poštar joj je naprosto rekao kako je preumoran da joj pomogne, a zbog svojeg je ponašanja osim društvene osude zaradio i suspenziju na radnom mjestu.

umirovljenica i poštar

Foto: Twitter screenshot

Šokantna snimka na društvenim mrežama prikazuje poštara koji odbija pomoći umirovljenici nakon što se ona poskliznula i pala ispred vlastite kuće. Iako ga je gospođa molila za pomoć, on joj je odvratio da je “preumoran” te joj je cinično savjetovao kako bi trebala nositi papuče prije nego li se udaljio s lica mjesta.

Događaj se dogodio prije tjedan dana kada je Europu pogodio snažan polarni val, a dnevne temperature su bile u minusima.

Kako piše Mirror.co.uk, škotska umirovljenica je Patricia Stewart (72) i ima problema s kostima, a na snimci se jasno može čuti njeno zavijanje i poziv upomoć. No, poštar je u potpunosti ignorirao njenu bol i nastavio dalje svojim putem, bez da je informirao susjede ili pozvao nekog drugog u pomoć.

Snimka je izašla u javnost zahvaljujući nadzornoj kameri sa susjedove kuće, a cijela javnost je osudila poštarovo ponašanje.

“Ostavio me u snijegu”

On je inače zaposlen u državnoj tvrtki Royal Mail i već je pod suspenzijom. Evo kako je umirovljenica doživjela incident:

“Poštar mi je baš dostavio dva mala paketa, kada sam krenula prema njima zavrtjelo mi se i pala sam s gornje stepenice. On se nastavio udaljavati, mislila sam da me ne vidi pa sam počela vikati upomoć da mi pomogne ustati se. On je samo rekao da je preumoran i ostavio me u snijegu.

Ležala sam dosta tamo, bilo je apsolutno ledeno i mokro”, objasnila je Stewart medijima.

Njena obitelj je snimku postavila na društvene mreže:

“Nismo uopće znali što se dogodilo, srećom susjed je imao sve snimljeno. Zgadio nam se život kad smo vidjeli ponašanje poštara. Bogu hvala teta je u redu, iako je iz ovoga mogla nastati puno ozbiljnija situacija”, kazala je njena nećakinja Sheryl.

Nakon 20 minuta pomogao joj dostavljač hrane

Nakon što je poštar otišao, priča umirovljenica, u snijegu je provela dobrih 20 minuta. Tada je naletio jedan dostavljač hrane koji joj je odmah došao pomoći. Tada su pozvali susjede i hitnu pomoć da je pregledaju.

“Nisam mogla vjerovati, čak i da me nije htio dotaknuti zbog korone – mogao mi je pomoći. Svi moji susjedi su bili unutra pa me nisu mogli čuti kako vičem. I dalje sam malo natečena, imam kvrgu veličine jajeta na glavi”, kazala je Patricia Stewart.

Osobno joj se ispričao jedan od menadžera Royal Maila, a umirovljenica je samo zatražila da taj poštar više ne dostavlja poštu u njenom naselju.

“Royal Mail od svojih radnika očekuje ponašanje po najvišim standardima dok su na radnom mjestu. Često podsjećamo naše poštare na važnu ulogu koju imaju u lokalnoj zajednici. Žao nam je zbog incidenta i zbog stresa koji je on prouzrokovao”, poručio je glasnogovornik Royal Maila.

 

[VIDEO] Umirovljenica pala u dvorištu, poštar joj odbio pomoći: “Preumoran sam i hladno je”
Share via
Copy link
Powered by Social Snap