[VIDEO] Techno baka oduševljava Japan svojim setovima – elektroniku voli “začiniti” jazzom i klasikom

Jelena Ratko
6. svibnja 2018.
Novosti
A- A+

Tijekom dana Sumiro provodi vrijeme u kuhinji obiteljskog restorana mijeseći knedle, a kada padne noć… Ova baka postaje prava partijanerica.

Foto: screenshot YouTube

Sumiko Iwamuro ima 83 godine, no njezini fanovi tvrde kako mladenačka energija koju unese u klub uvijek nadvlada njezine godine, te kako njome može konkurirati svim mladim ljudima na plesnom podiju.

U Red Light Districtu u Tokyju, ova baka umjetničkog imena DJ Sumirock, zabavlja sve mlade i stare željne zabave i dobre elektroničke glazbe. Uglavnom pušta techno glazbu, no kako ne bi bilo dosadno, kaže, često ju kombinira s jazzom, klasičnom ili rock glazbom.

Njezine su knedle među omiljenima u gradu već punih šezdeset godina, a sada je novu bazu fanova prikupila svojim nastupima po tokijskim noćnim klubovima.

Međutim, tek je prije nekoliko godina shvatila da je puštanje muzike njezin poziv. Kada je na rođendanu svoga sina puštala glazbu, organizator događaja pitao ju je želi li doći na party u jedan noćni klub. I tako je sve počelo. Kada je vidjela kako to izgleda, Sumiro se oduševila elektroničkom glazbom i party scenom, te se u idućih godinu dana maksimalno posvetila svladavanju DJ umjetnosti.

Danas je misketa njezina svakodnevica. DJ Sumirock već je zvijezda na tokijskoj party sceni, no tu ne prestaju njezine ambicije. Sada joj je želja doći do New Yorka i nastupiti kao DJ u “gradu koji nikada ne spava”.

Najstarija DJ zvijezda u Japanu tek je jednom nogom stupila na scenu. Tko zna što njezine fanove još sve čeka.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap