[VIDEO] Stariji gospodin krivo je držao kameru cijelo putovanje pa umjesto krajolika snimao sebe

Jasmina Grgurić
19. kolovoza 2018.
Novosti
A- A+

Kada se zrela dob spoji s modernom tehnologijom ishod može biti jako smiješan. Upravo to se dogodilo starijem gospodinu koji je putovanje sa suprugom zabilježio pomoću kamere. No, umjesto predivnih krajolika i važnih znamenitosti, na kameri se nalazilo jedino njegovo lice, jer leću nije okrenuo na pravu stranu.

Foto: Youtube

Howard Newman sa suprugom Jean odvažio se na putovanje vlakom u Amsterdam. Kako bi zabilježio prekrasne prizore, sin Mark posudio mu je GoPro kameru, po svojim karakteristikama inače idealnu za ovakve prilike. Međutim, sve je otišlo u obrnutom smjeru, doslovno. Umjesto da snima krajolik i znamenitosti, nesretni Howard čitavo je vrijeme, naravno ne znajući, snimao sebe. Naime, kameru je držao okrenutu na krivu stranu tijekom cijelog putovanja.

Nizozemska zabilježena samo u sjećanju

Starije generacije odrastale su u vremenu kada nije bilo pametnih telefona, Interneta i raznih čuda tehnologije. Njihovo korištenje može djelovati zastrašujuće i mladima kada nabave novu “igračku”, stoga u svakom slučaju treba pozdraviti trud starijih osoba da savladaju makar i osnove. Pritom, naša je obveza da im pomognemo u toj namjeri. Mladima je to neznanje možda smiješno, no najbolji argument je da će u njihovim godinama i oni biti u tehnološkom zaostatku u odnosu na nove naraštaje.

Ipak, ova priča koja je osvojila svijet izvlači iskren osmijeh, stvarajući istovremeno i osjećaj žalosti što umirovljenik nije savladao kameru te zbog toga ni zabilježio svoje nezaboravno putovanje.

Iz videa koji traje gotovo sedam minuta, što je samo dio cijele priče, vidljivo je da je stariji gospodin imao najbolju namjeru snimiti ono što vidi već iz vlaka. Nažalost, nezabilježene su ostale i sve druge ljepote Nizozemske i njezina glavnog grada; bicikli, Crvena četvrt, nogometni stadion, tulipani…

Okrivio je gumbe

Priču je za britanski Daily Mail ispričao Howardov sin Mark.

“Posudio sam ocu GoPro kameru za njegove i mamine praznike u Amsterdamu. Kada mi ju je vratio s velikim nestrpljenjem da mu uredim snimke, shvatili smo da je snimao cijelo vrijeme s kamerom okrenutom na pogrešnu stranu. Okrivio je gumbe da su na krivom mjestu” – rekao je Mark.

Dodao je kako njegov otac nije toliko sjajan u novim tehnologijama, zbog čega mu je dao brzinske upute i pokazao kako se koriste gumbi, smatrajući da neće biti toliko teško s obzirom da su samo tri gumba u pitanju. Kada je vidio snimku, sin ju je objavio javno iz šale. Od srca je to nasmijalo i njegovu majku, tim više jer je leća bila okrenuta na ispravu stranu kod par kadrova koja je ona snimila.

[VIDEO] Stariji gospodin krivo je držao kameru cijelo putovanje pa umjesto krajolika snimao sebe
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap