[VIDEO] Šef kirurgije iz KB Dubrava na odlasku oštro prozvao ministra i upravu bolnice

Josip Mihaljević
1. veljače 2019.
Novosti
A- A+

Doktor Leonard Patrlj jučer se oprostio od mjesta šefa kirurgije u KB Dubrava, nakon što ga je uprava odlučila smijeniti s te pozicije. Hrvatskoj javnosti poznat je kao liječnik koji je prvi izveo uspješnu transplantaciju jetre u Hrvatskoj. U svom oproštajnom govoru oštro je usudio ministra zdravstva Milana Kujundžića i upravu bolnice, koje je nazvao “najnesposobnijim do sada”.

leonard patrlj

Foto: dr. Leonard Patrlj | FB screenshot

Dr. Leonard Patrlj jučer je održao svoj oproštajni govor u KB Dubrava, nakon što ga je uprava smijenila s mjesta šefa kirurgije, piše index.hr. Video govora širi se internetom, a zanimljiv je iz više razloga.

Patrlj je od 2005. godine bio predstojnik u Klinici za kirurgiju, a zbog činjenice da je na njegovo mjesto izabran netko drugi – dao je otkaz i odlazi raditi na Institut za tumore.

U svom oproštajnom govoru opisao je kako se uprava bolnice odnosila prema njemu, uprava koju je nazvao “najnesposobnijom do sada”. Bok u bok je s upravom smjestio i aktualnog ministra zdravstva Milana Kujundžića.

Kolegama je poručio kako će s ovog radnog mjesta otići odlučniji, odvažniji, hrabriji i kao bolji čovjek.

“S druge strane, u zadnjih nekoliko godina, otkako je došao na vlast najnesposobniji ministar zajedno s najnesposobnijom upravom bolnice koju sam ikad u životu vidio, došlo je do takvog stravičnog šikaniranja mene, potpomognuto s najvećim mogućim dodvoricama na našoj kirurgiji da sam ja u 60. godini primoran pronaći drugo zaposlenje”, započeo je svoj monolog.

Iako je on jedini redoviti profesor na Medicinskom fakultetu, koji je glavni mentor za specijalizante hitne, abdominalne i opće kirurgije – ni na jednom natječaju unatoč najboljim referencama nije mogao dobiti ni jednu poziciju osim one odjeljnog liječnika.

Komentari su potez bolnice nazvali sramotnim, a nekolicina njih je primijetila da je doktoru možda nedostajala kakva članska iskaznica, možda bi tada bolje prolazio na natječaju.

[VIDEO] Šef kirurgije iz KB Dubrava na odlasku oštro prozvao ministra i upravu bolnice
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap