[VIDEO] Pogledajte provod u noćnom klubu namijenjenom umirovljenicima

Josip Mihaljević
4. studenoga 2018.
Novosti
A- A+

Teško da će se netko pojaviti sa čarobnim štapićem i riješiti sve probleme umirovljenika, poput usamljenosti, jednim potezom, ali entuzijasti ipak rade na nečemu. Jedno od rješenja je i noćni retro klub za umirovljenike, gdje se mogu doći družiti sa svojim generacijom i zabavljati se na isti način “kao nekada”.

nocni klub umirovljenici

Foto: Posh Club | YouTube screenshot

Mjesto radnje se zove Posh Club (Klub za otmjene), funkcionira kao noćni klub, a radi danju.

Rade s velikim broje udruga koje skrbe o umirovljeničkoj populaciji, a svima im je cilj natjerati ih da se dotjeraju i izađu u provod kao što su to radili prije 40-ak godina. Posh Club događaji se zbivaju posvuda po Ujedinjenom Kraljevstvu, a idejni začetnici su brat i sestra Simon i Annie Casson, piše metro.co.uk.

 

Majka im je bila usamljena pa su je odlučili ‘aktivirati’

Simon i Annie su s idejom Posh Cluba krenuli 2014. godine jer im je majka nakon smrti supruga postala strašno usamljena.

“Posh Club je mjesto gdje se dotjerate, a onda se razbacate. Penzići to obožavaju, to im fali i nikad im nije dosta. Nakon što je moj otac preminuo, majka se preselila iz Londona u predgrađe, a tamo nije bilo ničega za nju.

Sestra je prvotno organizirala čajanku za nju i njene prijateljice, s tortom, sendvičima i čajem – bilo im je odlično”, priča Simon za Metro.

Nakon toga dobio je ideju zašto to ne bi napravili na većoj skali, s većim brojem umirovljenika koji dijele isti problem ustamljenosti.

posh club

Foto: FB stranica The Posh Club

Gala večeri za radničku klasu

Za upad umirovljenici moraju izdvojiti pet funti (42 kune), a zauzvrat dobiju piće, hranu i predstavu koja tematski varira od mjesta do mjesta.

Primarni fokus je na zabavi, prijateljstvu i međusobnoj solidarnosti među umirovljenicima. Trenutno su na šest različitih lokacija, a planiraju čitavu stvar dovesti do nacionalne razine.

Umirovljenica Jackie koja redovito posjećuje Posh Club događaje obožava dolaziti na ples, a kaže da je u zadnjih par mjeseci upoznala velik broj novih prijatelja:

“Dolazim zbog plesa, društva i odlične atmosfere. Preveselo je ovdje, upoznala sam toliko novih prijatelja. Posh Club je mjesto gdje se mi penzići okupimo preko dana i plešemo kao da smo u noćnom klubu. Obožavamo ga!”, ispričala je Jackie.

[VIDEO] Pogledajte provod u noćnom klubu namijenjenom umirovljenicima
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap