[VIDEO] Pogledajte HRT-ovu prvotravanjsku šalu iz 1993. godine: Rijeka Sava ima novo ime

Josip Mihaljević
1. travnja 2019.
Novosti
A- A+

“U Zagrebu je održan još jedna skup koji će jamačno izazvati dosta polemika. Riječ je o još jednom preimenovanju zagrebačkih znamenitosti”, hladnokrvno je spikerica Zlatna Belavić najavila prvotravanjsku šalu HRT-a iz 1993. godine.

Foto: Screenshot HRT

HRT iz arhive donosi prvotravanjsku šalu legendarnog voditelja Joška Martinovića o preimenovanju rijeke Save na području Zagreba, kao i još neka imena ulica i kvartova uz tu rijeku.

U njemu Martinović tvrdi da je Odbor za preimenovanje ulica Skupštine Grada Zagreba povukao svoj najveći potez – našao je novo ime za rijeku koja teče kroz Zagreb.

“Odbor smatra da ime Sava nije primjereno rijeci koja prolazi kroz metropolu jer to ime nosi svetac zaštitinik jedne neprijateljske države. Nakon poduže rasprave, odbor je usvojio novo ime – rijeka će se zvati Siva, po upečatljivoj boji koje joj daje ugljenokop i teška industrija u Trbovlju, u Sloveniji”, smireno je kazao Martinović.

Tako je i Prisavlje postalo Dosivlje, dok je kvart Savica bio neudlučan između dva nova ponuđena imena – Sivno ili Siva mahala.

Prilog možete pogledati i ovdje:

[VIDEO] Pogledajte HRT-ovu prvotravanjsku šalu iz 1993. godine: Rijeka Sava ima novo ime
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap