[VIDEO] Nikad niste previše stari za prvi spoj pa čak ni u 101.

Jasmina Grgurić Zanze
27. siječnja 2019.
Novosti
A- A+

“Ljubav mi je i sada važna kao i sa 20 godina. Tada sam volio plesati. U plesnoj sali odmah si mogao znati sviđa li ti se, peckali bi me prsti… Ne tražim damu iz više klase, nisam ni ja viša klasa, tražim samo prijateljstvo, da bude tu.”

Snimak zaslona: Facebook

Ljubav je predivna stvar. Svi joj težimo, svi joj se nadamo, sve nas nadahnjuje i pokreće. No, kada mladost prođe, ništa se više ne čini lagano. Propale veze, neuspjesi traganja, bračni brodolomi… Malo po malo, emocionalno se zatvaramo te sve rjeđe ohrabrujemo za nove početke.

Što smo stariji, to nam je teže dati priliku novoj osobi, još se jednom odvažiti, vjerovati u dobar ishod i napraviti taj skok koji može donijeti baš ono čemu smo se oduvijek nadali. Ali, mora li dosta biti toliko teško?

Ako pitamo 101-godišnjeg Erica – ne mora. Naime, on je vlastitim primjerom dokazao što znači u tim godinama još jednom pokušati, srediti se i otići na spoj. Kada su ga pitali smatra li da je u tim godinama prilika, odgovorio je smiješeći se: “Sa 101 godinu? Bože! Ja sam zamka, a ne prilika.

Ali, stoljetni gospodin jednako tako smatra i da još uvijek može udvarati.

Nije mogla vjerovati koliko ima godina

“Ljubav mi je i sada važna kao i sa 20 godina. Tada sam volio plesati. U plesnoj sali odmah si mogao znati sviđa li ti se, peckali bi me prsti… Ne tražim damu iz više klase, nisam ni ja viša klasa, tražim samo prijateljstvo, da bude tu” – priča Eric dok u restoranu čeka svoju damu na slijepo.

I dočekao je. Ona je 84-godišnja Norma, a prvo što joj je Eric rekao kada ju je ugledao jest da je vrijedna čekanja. No, nikako nije mogla povjerovati da je Ericu toliko godina, tim više jer je procijenila da je u 80-ima. Ono što ju je posebno oduševilo je njegov smisao za humor. Rekao joj je i da je neće zaboraviti te da neće moći spavati zbog nje.  Našalio se i da je mislio kako će s njom kući nakon večere.

Na konstataciju da ne izgleda kao da ima toliko godina, Eric je u emisiji rekao: “Niste me vidjeli kako ujutro ustajem iz kreveta“. Ispričao je Normi, kada ga je pitala o prošlosti, da je bio u braku, dobio kćer pa su se kasnije razdvojili. Godinama kasnije, oženio se opet, i to za ljubav svoga života. Naime, jednog Božića kazala mu je da je njezina božićna želja zapravo – on. Udvarali su se jedno drugomu otprilike šest mjeseci i nakon toga se oženili. Sada živi sam, a žena mu je preminula prije 20 godina. Usamljen je to život.

Ne tražiti previše i vjerovati jedno drugomu

“Tajna prave ljubavi je razumijevati jedno drugo i ne tražiti previše, vjerovati si. Sada želim društvo. Ja ću napraviti ovo, ako ti napraviš ono…” – kaže Eric.

Norma mu je za potrebe fotografije sjela i u krilo, prilikom čega su se i zagrlili. Spoj je prošao sjajno, Eric je kao pravi džentlmen insistirao da plati račun. Oboje su konstatirali kako se žele opet vidjeti, a 101-godišnjak je zaključio da Normu želi odvesti tamo gdje obično ide sam – u Subway na sendvič.

Uostalom, pogledajte sami ovaj predivni video:

 

 

Copy link
Powered by Social Snap