[VIDEO] Nikad nije kasno: 94-godišnjem umirovljeniku klub za koji navija ispunio životni san

Josip Mihaljević
7. listopada 2018.
Novosti
A- A+

Notts County je najstariji profesionalni nogometni klub na svijetu, a osnovani su 1862. godine. Prošlog vikenda su ispunili životni san jednom od njihovih najstarijih navijača, 94-godišnjem Royu Prenticeu.

notts umirovljenik

Foto: 94-godišnji Roy zabija gol s bijele točke na poluvremenu | Youtube screenshot

“Vidjeti tatu kako zabija gol pred punim tribinama je briljantan osjećaj”, ispričao je 65-godišnji sin koji se vratio iz Španjolske kako bi bio uz svog oca. Put mu se, kaže, isplatio samo zbog pozitive i osjećaja koje su doživjeli taj vikend, piše nottinghampost.com.

94-godišnji Roy Prentice boluje od demencije, a jedino o čemu non stop priča su nezaboravni trenutci sa stadiona Meadow Lane gdje igra najstariji klub na svijetu – Notts County.

Oni su saznali za Royev slučaj te su ga službeno pozvali prošle subote na utakmicu i ponudili mu opciju da na poluvremenu zabije gol iz penala.

Roy je od 2017. godine u domu za starije i potrebna mu je 24-satna briga, budući da je u naprednom stadiju demencije. Službenici iz doma za starije su ga otpratili na utakmicu i snimili ga kako zabija gol, osiguravajući kako taj trenutak nikad neće moći zaboraviti.

“Roy je možda sad već zaboravio što se dogodilo u subotu, ali imamo video i možemo mu ga pokazati svaki dan. Nadamo se kako će ga sjećanje na ovaj gol nasmijati svaki dan do kraja njegovog života”, ispričali su medijima.

Ponukan Royem, klub se ovim činom priključio kampanji “Demencija je timska igra“, kako bi podigli svijest o milijunima koji pate od te bolesti i kako bi ukazali na načine kako im se može pomoći.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap