Video: Izleti imaju svojih prednosti, a provjerili smo i gdje umirovljenici idu

Ana Kanazir
12. rujna 2023.
Novosti
A- A+

Odlazak na izlet je idealna prilika za odmak od svakodnevice. Neki si mogu priuštiti jednodnevne izlete, dok neki odlaze i na dulje izlete. Postoje i udruge koje organiziraju izlete za umirovljenike, a izleti imaju određene prednosti za organizam. Pitali smo građane idu li oni na izlete, a većina nam je otkrila da trenutno baš i nema novac za troškove putovanja.

ženska i muška osoba odgovaraju na pitanje novinara

Pitanje o izletima | Foto: Mirovina.hr

Na izletima se uvijek može nešto novo vidjeti i naučiti, a mogu se i sklopiti nova prijateljstva. Ipak, kako bi na izletu stvarno uživali, potrebna je i priprema, kao i saznanje o prednostima ovakvih putovanja. Kako su nam rekli građani glavnog grada oni rijetko idu na izlete jer nemaju novca, ali su zato prije išli svugdje pa imaju i lijepe uspomene za cijeli život.

Izleti imaju mnogo prednosti

Izleti su uvijek dobar način za odmak od svakodnevice, a sa sobom nose i razne prednosti. Tako na njima možete upoznati nove osobe koje vam kasnije mogu postati i bliski prijatelji. Na ovaj ćete način s njima imati uspomene koje uvijek možete spomenuti u razgovoru. Druga važna prednost je da ćete barem na kratko zaboraviti na sve probleme i bit ćete prisutni u trenutku, što je također važno za bolji život i smanjenje stresa, o čemu možete čitati ovdje.

Jednako tako, ako se radi i samo o kratkom izletu od jednog dana, uvijek nešto novo možete vidjeti i doživjeti, a uz to ćete se i više kretati nego obično, što također ima velike prednosti za zdravlje. Jedini problem kod odlaska na izlete može biti nedostatak novca, ali zato uvijek možete odabrati izlete u svojem gradu ili okolici, za koji će troškovi biti nešto manji. Sa sobom možete ponijeti i svoju hranu i piće pa ćete i ovdje uštedjeti. Na kraju krajeva, odlazak u prirodu ima više prednosti za organizam, a zato bi i trebalo ići češće na izlete.

Umirovljenici hoće ići na more: Ali, ne mogu si priuštiti ni jednodnevni izlet, a kamoli ljetovanje

Građani su rekli svoje

Mi smo odlučili provjeriti koliko često umirovljenici idu na izlete pa smo ih upravo to i pitali na ulicama glavnog grada.

– Idem koji puta na izlete. Negdje blizu kuće, ne previše daleko, rekao nam je jedan gospodin.

Druga nam je gospođa pak otkrila da na izlete ne ide jer je imala dvije operacije srca, ali je s nama podijelila koji joj je izlet, odnosno putovanje najviše ostalo u sjećanju iz mladosti.

– Ne idem, nemam novaca, rekla nam je umirovljenica.

Cijeli video o odlasku na izletu možete vidjeti ispod:

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap