[VIDEO] Izašli detalji stravične prometne u Dubravi, skrivio ju je stariji vozač

Josip Mihaljević
27. travnja 2021.
Novosti
A- A+

Prometnu nesreću u Dubravi skrivio je stariji vozač, kazao je voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a Josip Mataija. Prava je sreća da nitko nije ozbiljnije ozlijeđen.

prometna dubrava

Foto: Youtube screenshot

Hrvatsku su jučer obišle snimke nadzornih kamera u Dubravi koje su zabilježile strahovitu prometnu nesreću. Voditelj Službe a sigurnost cestovnog prometa MUP-a Josip Mataija gostovao je na RTL televiziji i otkrio da je  počinitelj 66-godišnji vozač.

josip mataija
Josip Mataija: "Stariji vozači su krivi u 70 posto prometnih nesreća u kojima sudjeluju"

“Svi su vjerojatno pomislili da se tu radilo o mladom vozaču, međutim prometnu nesreću izazvao je vozač starije životne dobi, 1954. godište. Zbog brzine, izgubio je nadzor nad vozilom, sletio s kolnika i naletio na šest parkiranih vozila. Sreća, moramo reći da je u toj nesreći bilo i sreće jer je jedno od tih vozila odbačeno i na pješaka, zadobio je lake tjelesne ozljede. Vozač se prevrnuo na krov, ali isto tako prema mojim informacijama, ni on nema teške tjelesne ozljede. Utvrđeno je da nije bio pod utjecajem alkohola. Definitivno se radi o velikoj brzini, a vidjeli ste da vozač vozi po tračnicama koje znaju biti jako nezgodne i skliske tako da vjerojatno zbog brzine je izgubio nadzor”, kazao je Mataija za RTL.

Na snimci nadzorne kamere vidimo i starijeg čovjeka na pješačkom kolniku koji je umalo završio pod odbačenim automobilom u kojeg se vozač prvotno zabio. Sekunde su ga dijelile od puno goreg scenarija.

Vozač će dobiti tisuću kuna kazne zbog izazivanja prometne nesreće. Kada policija utvrdi brzinu koja prema snimci izgleda prevelika, mogla bi ga dočekati i veća kazna.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap