[VIDEO] Hrabri umirovljenik iz ralja aligatora istrgnuo svog tromjesečnog psića

Jasmina Grgurić Zanze
23. studenoga 2020.
Novosti
A- A+

Na nepromišljeni, ali doista hrabri čin odvažio se bez prevelikog dvojenja 74-godišnji umirovljenik. Naime, nije mogao ni slutiti u što će se pretvoriti mirna šetnja uz jezero s tromjesečnim štencem. Psić je u sekundi završio u raljama aligatora, a vlasnik je odmah skočio u vodu i izvukao svog kućnog ljubimca golim rukama iz snažne čeljusti predatora.

Nadzorne kamere na Floridi zabilježile su dramatični susret u kojem su se našli aligator, umirovljenik i njegovo tromjesečno štene. Dok su šetali uz jezero nedaleko od kuće predator je munjevitom brzinom skočio iz vode i zgrabio psića. No, njegov 74-godišnji vlasnik nije dvojio ni sekunde, bacio se u vodu te rukama iz ralja aligatora izvukao svog malenog kućnog ljubimca.

Hrabrim činom svom Gunneru, kavalirskom španijelu kralja Charlesa, Richard Wilbanks spasio je život te pritom za vrijeme hrvanja s krokodilom zadobio ozlijede po rukama.

“Šetali smo oko jezera. Izašao je iz vode poput projektila. Nikad nisam mislio da aligator može biti toliko brz. Sve se dogodilo tako brzo” – ispričao je medijima.

Na hrabri čin potaknuo ga je instinkt, a zbog adrenalina nije osjetio strah. Kako je riječ o manjem aligatoru, nije ga bio problem držati, no Wilbanks je kazao kako je bilo iznimno teško otvoriti mu čeljust u kojoj je držao psića.

aligator umirovljenik
[VIDEO] Penzića je baš briga, za kućnog ljubimca ima aligatora

Aligator mu je izgrizao ruke, zbog čega se otišao cijepiti protiv tetanusa, a psić je zadobio ubodnu ranu na trbuhu, ali se dobro oporavlja nakon veterinarskog pregleda.

Kamere južno od Fort Myersa na Floridi postavljene su zbog partnerstva organizacije Florida Wildlife Federation i zaklade fSTOP. Naglasak je na suživotu ljudskog i divljeg životinjskog svijeta koji se potiče, no ovo je primjer da on i te kako može imati ozbiljne posljedice po čovjeka.

Vlasnik ne želi da se aligator ukloni iz jezera u blizini njegove kuće, jer su životinje dio prirode i njihovih života. Ipak, kućni ljubimci dio su obitelji pa svog štenca u šetnji odsada drži na uzici i što dalje od jezera.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap