[VIDEO] Dramatična scena spašavanja 75-godišnjakinje u trenutku kada su stvari pošle po zlu

Josip Mihaljević
8. lipnja 2019.
Novosti
A- A+

75-godišnjoj umirovljenici trebala je hitna pomoć u Arizoni, na jednom poznatom mjestu za planinarenje. Ozljedila se i trebao joj je hitan prijevoz u obližnju bolnicu. Međutim, kada ju je helikopter digao u zrak, počela se vrtiti munjevitom brzinom.

Foto: Youtube screenshot

Spašavanje helikopterom se nakratko 75-godišnjoj umirovljenici pretvorilo u stravičnu vožnju, piše people.com.

Nakon što se ozljedila na blagom planinarenju u Piestewa vrhu kod Pheonixa, pozvana je hitna pomoć. Plan je bio umirovljenicu prebaciti helikopterom u obližnju bolnicu. Međutim, stvari nisu išle baš po planu.

Nakon što su je uspješno zavezali i bili spremni podići, njen se ležaj počeo divljački vrtiti oko svoje osi dok su je dizali u helikopter.

Kamere su zabilježile taj trenutak i izgleda doista nadrealno:

Za sve su krivi helikopterovi rotori, a iz hitne službe spašavanja kažu da su napravili sve što su mogli kako bi umirili situaciju.

Pilot je kazao kako mu se od 210 spašavanja u proteklih šest godina ovakvo nešto dogodilo samo dva puta.

“To je jako rijetko. Mogu vam potvrditi da se ne događa često. Ali obučeni smo i za takve situacije”, kazao je pilot Paul Apolinar.

Iako je sve izgledalo dramatično, službe spašavanja su potvrdile kako se umirovljenici ništa loše nije dogodilo. Bila je sigurno i čvrsto vezana tijekom uspona u helikopter.

“Na više mjesta na tijelu je bila pričvršćena i vezana je posvuda po tijelu. Nije joj se ništa loše dogodilo od vrtloga, osim što joj se malo zavrtilo u glavi”, kazali su iz bolnice gdje se uspješno oporavlja.

 

[VIDEO] Dramatična scena spašavanja 75-godišnjakinje u trenutku kada su stvari pošle po zlu
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap