Vesna Škare Ožbolt umirovljenicima daje 500 kuna, ali uz jedan uvjet!

Jasmina Grgurić Zanze
6. travnja 2021.
Novosti
A- A+

Utrku za gradonačelnicu Zagreba Vesna Škare Ožbolt upotpunila je i brojnim obećanjima za umirovljenike. Mnogi su skeptični prema njezinim najavama za građane treće životne dobi pa tako i prema obećanju da će svi s malenim mirovinama dobivati mjesečno 500 kuna. Ali, uz jedan uvjet.

Foto: Promo

Vesna Škare Ožbolt u punom jeku provodi kampanju za gradonačelnicu Zagreba, pri čemu uvelike cilja na glasove umirovljenika. Tako onima s malenim mirovinama već neko vrijeme obećava isplaćivati mjesečno po 500 kuna, ali uz jedan uvjet.

[RAZGOVOR] Vesna Škare Ožbolt: "Sa mnom na čelu grada umirovljenici se neće osjećati odbačenima!"

Naime, svi zagrebački umirovljenici s nižim primanjima, pri čemu cenzus još uvijek nije utvrdila, dobivali bi karticu i na njoj mjesečno 500 kuna iz gradskog proračuna. Slični princip već neko vrijeme provodi grad Split. No, taj novac ne bi mogli trošiti kako žele, već samo na proizvode i usluge zagrebačkih obrtnika, kulturnih i sportskih događanja, a koji se inače financiraju iz gradskog proračuna.

Koliko je to realno, s obzirom da umirovljenici s malenim mirovinama rijetko troše na ovakve sadržaje, već na režije i hranu, pokazat će najbolje njihovi glasovi u svibnju.

“Na taj će se način poboljšati život umirovljenika, podići razvoj sporta, kulture i obrtnika, a novac ponovno vratiti u gradski proračun” – kaže Škare Ožbolt.

Ožbolt je jučer posjetila dom za starije osobe “Rosenberg” u Zagrebu. Pritom je poručila da će samo izgradnja novih domova osigurati smještaj za veći broj ljudi i smanjiti cijenu smještaja koja je za umirovljeničke prilike previsoka, pri čemu je potrebno privući investitore.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap