Vesna Škare Ožbolt umirovljenicima daje 500 kuna, ali uz jedan uvjet!

Jasmina Grgurić
6. travnja 2021.
Novosti
A- A+

Utrku za gradonačelnicu Zagreba Vesna Škare Ožbolt upotpunila je i brojnim obećanjima za umirovljenike. Mnogi su skeptični prema njezinim najavama za građane treće životne dobi pa tako i prema obećanju da će svi s malenim mirovinama dobivati mjesečno 500 kuna. Ali, uz jedan uvjet.

Foto: Promo

Vesna Škare Ožbolt u punom jeku provodi kampanju za gradonačelnicu Zagreba, pri čemu uvelike cilja na glasove umirovljenika. Tako onima s malenim mirovinama već neko vrijeme obećava isplaćivati mjesečno po 500 kuna, ali uz jedan uvjet.

[RAZGOVOR] Vesna Škare Ožbolt: "Sa mnom na čelu grada umirovljenici se neće osjećati odbačenima!"

Naime, svi zagrebački umirovljenici s nižim primanjima, pri čemu cenzus još uvijek nije utvrdila, dobivali bi karticu i na njoj mjesečno 500 kuna iz gradskog proračuna. Slični princip već neko vrijeme provodi grad Split. No, taj novac ne bi mogli trošiti kako žele, već samo na proizvode i usluge zagrebačkih obrtnika, kulturnih i sportskih događanja, a koji se inače financiraju iz gradskog proračuna.

Koliko je to realno, s obzirom da umirovljenici s malenim mirovinama rijetko troše na ovakve sadržaje, već na režije i hranu, pokazat će najbolje njihovi glasovi u svibnju.

“Na taj će se način poboljšati život umirovljenika, podići razvoj sporta, kulture i obrtnika, a novac ponovno vratiti u gradski proračun” – kaže Škare Ožbolt.

Ožbolt je jučer posjetila dom za starije osobe “Rosenberg” u Zagrebu. Pritom je poručila da će samo izgradnja novih domova osigurati smještaj za veći broj ljudi i smanjiti cijenu smještaja koja je za umirovljeničke prilike previsoka, pri čemu je potrebno privući investitore.

Vesna Škare Ožbolt umirovljenicima daje 500 kuna, ali uz jedan uvjet!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap