Veliko žarište korone, zaraza se u dva dana proširila na 59 osoba!

Jasmina Grgurić Zanze
25. rujna 2020.
Novosti
A- A+

Županijski stožeri prijavili su jučer proboje virusa u dva doma za starije. Veći od njih, uz Topusko, dogodio se u Delnicama. Od 36 novozaraženih u Primorsko-goranskoj županiji, 28 su bili korisnici Doma. Testirali su još 47 osoba iz te ustanove, a današnji rezultati su puno gori – zaraza kod još 31 osobe pa je sada u Domu za starije u Delnicama 59 zaraženih u dva dana!

Ilustracija: Rawpixel

Do velikog skoka oboljelih došlo je danas u Domu za starije osobe u Delnicama. Nakon jučerašnjih 28 slučajeva, danas ih je još 31 pa je ukupno 59 zaraženih korisnika i djelatnika.

Pet osoba iz Doma je trenutno hospitalizirano u KBC-u. Ostalih 14 zaraženih osoba kontakti su ranije zaraženih. Dvije su osobe umrle, a četiri su ozdravile.

Dr. Vladimir Mićović potvrdio je da je virus u sustav unijela njegovateljica. To se očito dogodilo u inkubacijskom periodu bolesti, a kod prvih simptoma bila je ostala kod kuće, javlja Index.

“Njegovateljica je radila svoj posao profesionalno i savjesno. Kod većine zaraženih u delničkom domu radi se o asimptomatskim bolesnicima. Sustav doma u Delnicama će biti podijeljen na dva dijela, dijelu gdje će se smještati zaraženi i dijelu za nezaražene”, kazao je Mićović.

Stožer Civilne zaštite u Hrvatskoj u posljednja 24 sata bilježi 223 nova slučaja zaraze. Među njima su 273 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 22 pacijenta.

Pet osoba je preminulo.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 15.795 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 266 preminulo. Ukupno su se oporavile 14.303 osobe, od toga 192 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 8.898 osoba.  Do danas je ukupno testirano 284.449 osoba, od toga 5.414 u posljednja 24 sata.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap