Veliki prosvjed učitelja sutra na Trgu bana Jelačića: “Hrvatska mora bolje!”

Josip Mihaljević
24. studenoga 2019.
Novosti
A- A+

Sindikati su krajem ovog tjedna na konferenciji za medije objavili detalje prosvjeda koji će se održati sutra na Trgu bana Jelačića. Prosvjetari su nedavno dobili i podršku više od 50 drugih sindikata koji bi im se mogli pridružiti.

Štrajk prosvjetara na Markovu trgu Foto: Srednja.hr

Sindikalist Branimir Mihalinec na tiskovnoj konferenciji rekao je da će se odazvati na svaki poziv Vlade koji dobiju službeno, osvrnuvši se tako na poziv koji je premijer Plenković uputio u petak sa sjednice Vlade.

Ponovio je da će se u ponedjeljak, 25.11. održati prosvjed “Hrvatska mora bolje” na Trgu bana Josipa Jelačića u 12.05 sati. Rekao je da očekuju ogroman broj

Od carinika do umirovljenika: Čak 50 sindikata podržava prosvjetare, prijete štrajkom!

prosvjednika. Dodao je da se već sada ograđuju od nekih koji će možda na prosvjedu širiti svoje parole i da sindikati to ne mogu kontrolirati i stoje samo iza onoga što će reći na pozornici.

Kolona će krenuti u ponedjeljak, 25.11. u 11 sati s Trga Republike Hrvatske. Prosvjednici će se kretati Masarykovom, Gundulićevom, a onda Ilicom do Trga bana Jelačića.

Prosvjed će, prema najavi sindikata, trajati oko 90 minuta. Dolazak na prosvjed su najavili i štrajkaši iz cijele Hrvatske. Prema posljednjim infromacijama, dolazi najmanje 200 buseva s prosvjednicima.

Foto: Facebook grupa ’45 minuta’

Kulminacija na Trgu bana Jelačića dolazi nakon štrajka koji je počeo 10. listopada, a u mjesec i pol dana još uvijek nema dogovora između prosvjetara i Vlade.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap