Velika Britanija danas napušta EU, a premijerov otac se prijavio za francusko državljastvo

Josip Mihaljević
31. prosinca 2020.
Novosti
A- A+

U premijerskoj obitelji Johnson sigurno su imali zanimljivu raspravu tijekom božićnog ručka. Naime, lice kampanje za izlazak Velike Britanije iz Europske unije i trenutačni premijer Boris Johnson doživljava pravu malu sabotažu od svog oca koji je danas objavio da će tražiti francusko državljanstvo.

johnson

Foto: Premijer Boris Johnson i njegov otac Stanley | Youtube screenshot

Velika Britanija danas će u ponoć nakon dugogodišnjih pregovora napustiti Europsku uniju. Zanimljiv detalj u ovoj trakavici došao je od premijerovog oca Stanleya Johnsona koji je medijima rekao da je u procesu nabavljanja francuske putovnice jer, za razliku od njegovog sina, želi održati veze s EU.

Stanley Johnson ranije je bio europarlamentarac, a u referendumu 2016. godine glasao je za ostanak Velike Britanije u EU, piše reuters.com.

“Ako dobro razumijem, ja sam Francuz. Majka mi je rođena u Francuskoj, njena majka je bila potpuna Francuskinja kao i njen djed. Za mene, ovdje se radi o potraživanju nečega što mi već pripada. I to me čini jako sretnim”, poručio je 80-godišnji Stanley Johnson.

Johnson stariji poručio je još da će uvijek biti Europljanin i da je to sigurno.

Alegro

Mahunarke, orašasti plodovi i suho voće
Sniženo 20%
Provjerite i uštedite

Podravka

Odabrani proizvodi
Sniženo 25%
Provjerite i uštedite

Rubel

Deterdžent za rublje, 9 kg
69,99 kn
9,29 €
Prelistajte katalog

“Nitko ne može reći Britanskom narodu ‘vi niste Europljani’. Imati veze s Europskom unijom je važno”, dodao je Johnson stariji.

Njegov sin je pak bio glavno lice kampanje za napuštanje Europske unije tijekom 2016. godine. Trenutačni premijer kazao je da će se zemlja brzo obogatiti i postati potpuno suverena država bez uplitanja, kako on to vidi, pretjerano birokratizirane Europske unije. No, jučer je u srijedu ipak govorio malo pomirljivijim tonom:

“Ovo nije kraj Velike Britanije kao europske zemlje. Mi smo u mnogo načina sama srž europske civilizacije… i to ćemo nastaviti biti”, kazao je premijer Johnson.

Napuštanje će se dogoditi u ponoć u četvrtak navečer, a Velika Britanija će nakon 48 godina nategnutih odnosa i formalno krenuti svojim putem.

Velika Britanija danas napušta EU, a premijerov otac se prijavio za francusko državljastvo
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap