Važna obavijest korisnicima hrvatskih mirovina u susjednoj državi

Jasmina Grgurić
23. veljače 2021.
Novosti
A- A+

Kako ne bi ostali bez isplate mirovine, umirovljenici moraju dostaviti ovjerenu potvrdu o životu do kraja ožujka. Ukoliko su podaci razmijenjeni elektroničkim putem, onda ove godine neće biti potrebno dostavljati navedeni dokument.

Photo: Unsplash

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje obavještava korisnike hrvatske mirovine s prebivalištem u Bosni i Hercegovini da su elektroničkim putem razmijenjeni podaci potrebni za redovitu isplatu mirovina, a radi sprječavanja nepripadne isplate zbog smrti korisnika mirovina.

Korisnici za koje su na navedeni način razmijenjeni podaci, ne trebaju u 2021. godini dostaviti popunjenu, potpisanu i ovjerenu tiskanicu potvrde o životu.

Korisnicima mirovine za koje nisu razmijenjeni podaci elektroničkim putem, na kućne adrese poslane su 10. veljače 2021. tiskanice potvrde o životu za 2021. godinu. Radi isplate mirovine iz hrvatskog mirovinskog osiguranja korisnici trebaju potvrdu o životu popuniti, potpisati i ovjeriti kod nadležnog tijela te dostaviti Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje do 31. ožujka 2021.

 

Važna obavijest korisnicima hrvatskih mirovina u susjednoj državi
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap