Uvodić o otkazu na HRT-u: “Kad sam pročitao mail, osjećao sam se kao kriminalac kojeg se treba riješiti”

Josip Mihaljević
29. srpnja 2020.
Novosti
A- A+

Budućnost legendarnog televizijskog voditelja Branka Uvodića na HRT-u sada je još upitnija, nakon što je Uvodić iznio svoju stranu priče. Podsjetimo, HRT mu je, dok je Uvodić bio na terenu, otkazao suradnju. To su opravdali time što Uvodić ima uvjete za starosnu mirovinu, a i činjenicom da se emisija ‘Lijepom našom’ teško može organizirati u uvjetima epidemije.

branko uvodić

Foto: Branko Uvodić | Youtube screenshot

Odlazak Branka Uvodića s HRT-a rastužila je brojne gledatelje emisije ‘Lijepom našom’, ali i samog voditelja, pišu 24sata.hr. Nakon 46 godina na HRT-u, Uvodić je na Omiškom festivalu klapa saznao da mu HRT ne planira produljiti ugovor. Iz HRT-a smatraju da se ne radi ni o čemu neobičnom, kažu kako mu ugovor neće produljiti zbog neizvjesnosti oko epidemiološke situacije tj. mogućnosti daljnjeg organiziranja emisije ‘Lijepom našom’. Dodali su kako Uvodić ima sve uvjete za starosnu mirovinu, da su mu ugovor već jednom produljili, a da sada to neće napraviti.

“Kada sam pročitaj taj mail, osjetio sam se kao kriminalac kojega se pošto-poto trebalo riješiti”, kazao je Uvodić za 24sata.

Uvodić je rekao kako su se ranije dogovorili da će se ugovor o radu produljivati svaka tri mjeseca. Ne ljuti se jer se ugovor neće produljiti, ali mu smeta način na koji su to izveli:

“Nije lijepo, ružno je. Nije problem u tome što su htjeli da odem, nego kako su to izveli. Žao mi je što me nitko nije nazvao, rekao: ‘Dođi, trebamo razgovarati’. Trebali su ostaviti tu mogućnost”, smatra Uvodić.

Uvodić je kazao kako mu smeta što ljude, kada uđu u određene godine, jednostavno “izbrišu”. Ipak, od emisije ne planira odustati:

“Ako za nju nema mjesta na javnom servisu, siguran sam da će biti na drugim televizijama. Kad smo dolazili u neko mjesto, znao je to biti događaj desetljeća. Mislim da se to ne smije zanemarivati. Umjesto da se time ponosi, HRT se radije preserava s nizozemskim licencama ‘Volim Hrvatsku'”, kaže Uvodić.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap