Upozorenje: Ako ste kupili ovaj kalup za kolače, nemojte ga koristiti

Ana Kanazir
20. prosinca 2022.
Novosti
A- A+

Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače o opozivu kalupa za kolače. Naime, radi se o točno određenom proizvodu brenda ZENKER s utisnutim slovima proizvođača Fackelmann GmbH. Proizvod se povlači zbog utvrđene migracije aluminija i korozivnih promjena na proizvodu.

kalupi za kolače

Ilustracija, kalupi za kolače | foto: Unsplash, Nicholas Safran

Objavljeni su i točni detalji kalupa. Radi se o ZENKER kalupu za kolače teflon slova 261/1 broj artikla 8068, barkod: 4000823080681. Distributer proizvoda je KB d.o.o., Stračinec.

hrana trgovina
Državni inspektorat nam objasnio kako dobivaju obavijesti o opozivu namirnica iz trgovina i zašto ih ima sve više

Tvrtka KB d.o.o. u svojoj ponudi ima preko 5.000 različitih artikala posuđa i igračaka, a bave se uvozom i veleprodajom. Dodali su kako im se osobe koje su kupile sporni proizvod mogu javiti i vratili proizvode, pri čemu kupac ne snosi trošak vraćanja artikla.

Državni inspektorat nam je prije nekoliko mjeseci objasnio kako kontrole vrše različita tijela i institucije te je cijeli sustav usko povezan. Sve inspekcije također redovito provode službene kontrole koje uključuju i provedbu monitoringa i službenih uzorkovanja hrane u svrhu ispitivanja zdravstvene ispravnosti. Više možete pročitati u ovom tekstu.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap