Unuke pretukle baku: “Crkni već jednom, babo smrdljiva”

Jasmina Grgurić Zanze
28. svibnja 2018.
Novosti
A- A+

“Crkni stara mrcino, prokleta bila, babo smrdljiva! Krepaj! Osvetit ću ti se kad-tad – urlala je, prema presudi, unuka Katarina na svoju baku, a unuka Marija je još dodala: “Sad ti je srce na mjestu, svinjo, prokleta prasico!“

Ilustracija: Pixabay

Općinski sud u Varaždinu krivima je proglasio dvije unuke koje su izvrijeđale, istukle i u kuhinju zaključale vlastitu baku. Baka Kata ih je tužila, a sud presudio da joj zbog nanošenja ozlijeda i duševnih boli moraju platiti 5.000 kuna odštete.

Povod svađi u obiteljskoj kući nedaleko od Varaždina bio je kućni ljubimac, piše Podravski list. Naime, unukama je istoga dana netko otrovao psa kojeg je baka pustila iz dvorišta pa je uginuo u mukama. Bio je to povod za fizički obračun. Dok je unuka Katarina plakala u kupaonici, baka je izašla iz kuhinje pitajući je zašto plače, na što ju je druga unuka Marija počela vrijeđati. Prema presudi, počela ju je udarati po leđima dok je Katarina držala baku da se ne može braniti. Marija ju je potom gurnula u kuhinju pri čemu je baka izgubila ravnotežu i ozlijedila koljeno. Nakon toga zaključali su je u kuhinju i ostavili je da tamo plače. Zapomaganje i lupanje po vratima čuo je susjed Nenad koji je pozvao policiju.

Pred sudom sve negirale

– Crkni stara mrcino, prokleta bila, babo smrdljiva! Krepaj! Osvetit ću ti se kad-tad – urlala je, prema presudi, unuka Katarina na svoju baku, a unuka Marija je još dodala: “Sad ti je srce na mjestu, svinjo, prokleta prasico“!

Nakon dolaska policije, baka Kata zatražila je hitnu pomoć u bolnici gdje joj je “dijagnosticirana tjelesna ozljeda u vidu contusio genus, a nakon toga se i psihijatrijski liječila, budući da je ovakvo postupanje unuka kod nje izazvalo veliki psihički nemir i strah”.

Unuke su pred sudom sve negirale, rekavši kako su na baku vikale jer je pustila psa koji se otrovao u šumi, iako je znala da ga ne smije puštati iz dvorišta. Katarina je pak kazala da baku nije ni taknula te da je sve izmislila kako bi im napakostila. No, susjed Nenad posvjedočio je kako mu je jedna od unuka rekla da su tukle baku. Majka sestara nije ništa čula, dok je njihova oca o događaju obavijestio susjed Nenad.

Ne može biti zadovoljna presudom

– Odmah sam otišao do njih i vidio uplakanu baku koja je drhtala i ispričala da ju je Marija držala za ramena, a Katarina udarala, nakon čega su ju gurnule u kuhinju i zaključale – napominje otac. Baka je na suđenju otkrila i kako su joj obje unuke prilikom napada govorile: “Crkni već jednom! Zašto već nisi crkla, smrdljiva babo”!

Inače, unuke su pravomoćno proglašene krivima i na Prekršajnom sudu u Varaždinu, i to za obiteljsko nasilje. No, baka je za naknadu štete od unuke Marije tražila 12.000 kuna, a od Katarine 5.000 kuna. No, s obzirom da nije u cijelosti uspjela u tužbi jer je dobila ukupno 5.000 kuna, sud je odlučio kako će unuci Mariji morati podmiriti dio sudskih troškova u iznosu 2.400 kuna.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap