Unuka bez bakinog znanja posvojila konja, pročitala na internetu da će ga uspavati ako ne nađe dom

Josip Mihaljević
25. studenoga 2018.
Novosti
A- A+

13-godišnjakinja je surfala internetom i naletjela na neobičan oglas. U njemu se tražio dom za napušteno ždrijebe i u njemu je pisalo ako ne uspiju pronaći dom – da će ga dati uspavati. Kako bi spasila konja, ona je napisala adresu svoje bake…

konj

Foto: Umirovljenica se probudila i ugledala malog konja u svom dvorištu | Youtube screenshot

Umirovljenica se jednoga dana probudila i u dvorištu pronašla mladog i neuhranjenog konja, koji će kasnije dobiti ime Mr. Melvin Andrews.

Posvojila ga je njena 13-godišnja unuka, nakon što je na internetu pročitala da će konja dati uspavati, ako mu pod hitno ne nađu dom. Oglas je došao sa stranice gdje se besplatno mogu pisati oglasi, a ona je napisala bakinu adresu. Uostalom, tko ne bi htio imati malog ponija?

Sljedeća stvar koja se dogodila je to da je netko jednostavno došao u bakino dvorište, ostavio neuhranjenog konja i otišao bez riječi i bez savjeta. Unuka je sigurno bila presretna, ali to se ne može reći za baku. Ona je pozvala stručnjake koji su konja nakon nekoliko dana odveli na farmu za nezbrinute konje.

“Mr. Melvin je bio jako pothranjen kad smo dobili poziv. U proteklih nekoliko mjeseci nabacio je čak 100 kilograma. Jako je malen i mislimo da ga nikad neće netko moći jahati, čak ni kao ponija. Ali je zato iznimno prijateljski raspoložen i voli se maziti”, kažu iz udruge za brigu o divljnim konjima.

Mr. Melvin je sada na sigurnom i čeka na udomljivanje, ali ovoga puta nema straha od toga da će ga uspavati ako se hitno ne pronađe vlasnik. Unuka i baka su, zapravo, spasili konja i uzeli ga iz ruku koje očigledno sa životnjom nisu dobro postupale.

 

Unuka bez bakinog znanja posvojila konja, pročitala na internetu da će ga uspavati ako ne nađe dom
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap